Arsenal ostaje bez važnog fudbalera

Defanzivac na izlaznim vratima

Arsenal ostaje bez važnog fudbalera

David Luiz najvjerovatnije će napustiti Arsenal poslije samo jedne sezone.

Iskusni brazilski defanzivac došao je na Emirates u augustu prošle godine iz Chelseaja zamijenivši Laurenta Koscielnyja, a poslije samo godinu dana promijenit će sredinu.

Iako se mislilo da Luiz sa Arsenalom ima dvogodišnji ugovor, ispostavilo se da ti podaci nisu posve tačni jer je druga godina "opciona" i da ona ustvari nije aktivirana zbog krize u kojoj se našao klub.

Kako pregovori oko produžetka saradnje nisu u planu, sve vodi ka tome da će Luis otići iz Arsenala i vratiti se u Benficu u kojoj je proveo četiri godine prije nego što je karijeru nastavio u Engleskoj.

Da bi moglo doći do transfera nedavno je nagovijestio i sam Luiz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oduvijek sam govorio da bih volio završiti karijeru u Benfici. Volim taj klub", kazao je Luiz.

Arsenalova odbrana bi možda mogla ostati bez još jednog važnog člana jer se očekuje da će klub napustiti i Ainsley Maitland-Niles.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal2
Hvala Bogu, samo nek ide vrata su mu širom otvorena.
5 1
opasni_medo
Poyy GAYija
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi