FK Sarajevo se nada muštuluku iz Sjeverne Makedonije

Čeka se konačna odluka

FK Sarajevo se nada muštuluku iz Sjeverne Makedonije

A. Čaušević

FK Sarajevo će po drugi put u nizu predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka nakon što je Bordo klub odlukom Izvršnom odbora NFSBiH proglašen prvakom za takmičarsku godinu 2019/2020. 

FK Sarajevo će u kvalifikcijama za elitno takmičenje vrlo vjerovatno imati status nositelja s obzirom da novom-starom bh. šampiona rezultati iz ostalih liga idu u prilog.

U Titovu 38b bi sasvim nenadno mogao stići i muštuluk iz Sjeverne Makedonije s obzirom da se tamošnji velikan nalazi u velikom problemu.

Naime, danas je prekinuto makedonsko prvenstvo i to bez proglašenog prvaka. Vodeći je bio Vardar, ali bez obzira na dvocifrenu bodovnu prednost velikan iz Skoplja je odlukom FS Sjeverne Makedonije (FFM) ostao bez titule.

Ipak, veći problem za Vardar predstavlja činjenica da bi mogao ostao bez licence za evropska takmičenja, a samim tim i bez kvalifikacija za LP.

Trofejni makedonski klub ima ogromnih finansijskih problema i vrlo lako bi se moglo desiti da po drugu godinu u nizu ne dobije licentu i ostane bez evropskih utakmica.

Iz FFM su danas saopštili da će sljedeće sedmice biti donesena odluka koji timovi će predstavljati Sjevernu Makedoniju u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vardar bi s koeficijentom 5.000 trebao biti nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka, međutim ako drugoplasirani Sileks s koeficijentom 1.375 bude poslan u elitno takmičenja to će itekako odgovarati Sarajevu.

Neodlaskom Vardara u Ligu prvaka bh. prvak bi praktično dobio status nositelja i imao bi značajno povoljniji žrijeb. Za eventualni muštuluk iz Skoplja u Bordo taboru će morati pričekati još nekoliko dana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Oj turcizmi vaši! Ajmeeeee
4 20
Zulfikar
Komunisticki tj. Udbaski klub, adresa Titova hahaha
7 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi