Gotovo je: Werner u Chelseaju!

Čeka se zvanična potvrda

Gotovo je: Werner u Chelseaju!

E. Škorić

Njemački napadač Timo Werner i definitivno odlazi u Chelsea.

Bild je jučer objavio kako je Werner blizu potpisa za Chelsea, a BBC Sport donosi potvrdu, navodeći da je konačni dogovor postignut i kako se samo očekuje zvanična objava transfera.

Werner se povezivao s Bayernom, posebno s Liverpoolom, a iako je imao želju da ode na Anfield, na kraju će put Stamford Bridgeau i nakon Hakima Ziyecha, koji ovog ljeta prelazi iz Ajaxa, on je drugo veliko pojačanje Plavaca pred novu sezonu.

Ove sezone je 24-godišnjak postigao 25 golova, a nedanvo je dao hat-trick u meču Bundeslige protiv Mainza. U Leipzigu je igrao od 2016. godine, kada je došao iz rodnog Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Chelsea će po svemu sudeći platiti Leipzigu 54 miliona funti, odnosno cijelu otkupnu klauzulu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Nevjerovatno kakav tim pravi Chelsea, već ove sezone su isplivali mnogi talenti uz Wernera i ziyecha i eventualno sancha ili chilwella ova ekipa može do vrha Europe u to sam siguran
7 4
Ivica_Osim8
sto plavci maznuse Liverpoola
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi