Demonstracija moći: Fantastični Ronaldo postavljao rekorde i Juventus doveo na korak od titule

Stara dama bolja od Lazija

Demonstracija moći: Fantastični Ronaldo postavljao rekorde i Juventus doveo na korak od titule

E. Škorić

U derbiju 34. kola Serije A Juventus je s 2:1 pobijedio Lazio i došao na korak od osvajanja još jednog naslova.

Juventus je večerašnjom pobjedom, 25. u prvenstvu, prekinuo jednu lošu seriju od tri uzastopna meča bez trijumfa, ali Cristiano Ronaldo je s dva nova gola u izuzetno važnoj utakmici vjerovatno i prelomio trku za Scudetto.

U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle, mada se moglo uživati u dinamičnoj utakmici s nekoliko izglednih šansi, a najbolju je imao Immobile u završnici kada je pogodio stativu.

U 51. minuti dosuđen je penal za Juventus nakon što je Daniele Orsato konzultirao VAR, a Ronaldo siguran s bijele tačke za 1:0.

Samo tri minute kasnije Portugalac postiže svoj 30. pogodak u Seriji A i postaje prvi strijelac. Uz to, Ronaldo postaje tek treći igrač u proteklih 60 godina koji je dao najmanje 30 golova u Seriji A nakon Higuaina i Tonija i postaje prvi igrač koji je u La Ligi, Premier ligi i Seriji A zabio najmanje 50 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 66. minuti Ronaldo je bio blizu hat-tricka, zatim Dybala u 72. minuti ne koristi dobru situaciju, a Lazio uspijeva da smanji u 83. minuti. Ciro Immobile takođe dolazi do svog 30. gola, pogodivši s bijele tačke, ali gosti iz Rima ne uspijevaju da izvuku barem bod u Torinu.

Četiri kola prije kraja Juventus ima 80 bodova, osam više od Intera i devet od Atalante, odnosno 11 od Lazija. Kako sada stvari stoje, Juve je novi - stari prvak Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ekstravaganzni.
Boga mi dragog kad mi neko objasni zasto neko voli ovog mutants sa 90% tap inova i 9% penala da njega neko smatra boljim od messia... MESSI NAJVECI NA SVIJETU, Ronaldo mozda jedan od najboljih spiceva ikad ali klasa ispod messia... Kolko god ja mozda bio ljubitelj Messia stavite ruku na srce i kazite jer i sami znate...
11 10
user1594933207
Ronaldo otac
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije