Mušija: Transfer Fanima u FK Sarajevo je blizu realizacije
Mušija će Fanima ipak prodati Sarajevu, a ne Zrinjskom kako je se prvobitno spominjalo

Prvi čovjek Mladosti o prelasku napadača na Koševo

Mušija: Transfer Fanima u FK Sarajevo je blizu realizacije

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Matthiasa Fanimo najbolji igrač FK Mladosti iz Doboja kod Kaknja u prošloj sezoni do prije mjesec dana bio je veoma blizu prelaska u mostarski Zrinjski. Ipak od toga na kraju nije bilo ništa, a ovaj sjajni ofanzivac svoju karijeru će nastaviti u drugom klubu iz Premijer lige.

Danas smo objavili da su za usluge ovog krilnog napadača zainteresovani FK Sarajevo i FK Tuzla City, a kontaktirali smo i prvog čovjeka kluba Mensura Mušiju, koji se nalazi na odmoru van BiH, ali koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da je transfer Fanima skoro gotova stvar.

"Istina je da je za Fanima zainteresovano Sarajevo, odnosno transfer je 90 posto završena stvar. Fanimo će postati novi igrač Sarajeva, a klub s Koševa će nama dati jednog igrača plus određeni novac. Sve bi trebalo da bude poznato u narednih dan-dva, ali Fanimo sigurno neće igrati za Mladost u narednoj sezoni. Nadamo se da će se sve završiti na obostrano zadovoljstvo", kazao je za SportSport.ba Mensur Mušija.

Mathias Fanimo inače boravi u Engleskoj, gdje redovno trenira i čeka ishod oko daljeg nastavka karijere. Ovaj nogometaš sigurno će dobro doći ekipi s Koševa. budući na svoje napadačke sposobnosti, odnosno brzinu koju posjeduje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje nam da pratimo koji će to nogometaš iz Sarajeva preći u Mladost, te kada će Fanimo zvanično i postati član bordo ekipe.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Ocekivano , naravno da se odlucio za FKS - skontao ko je bog i batina u PL
35 12
hamsik
hoćel to u Slogu Simin Han? ahahahahhaha a ipak će otići u najtrofejniji klub u BiH
27 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi