Željezničar zauvijek ušao u historiju skraćene Premijer lige

Plavi rekorderi

Željezničar zauvijek ušao u historiju skraćene Premijer lige

Admin Čaušević

Željezničar je u novu sezonu Premijer lige BiH ušao sa maksimalnim učinkom nakon četiri uvodna kolo te će i narednu rundu dočekati kao lider. 

Plavi su četvrti trijumf u nizu upisali na Tušnju. Stari rival, Sloboda, savladan je sa 2:0. S ovom pobjedom tim iz bh. prijestolnice je zauvijek ušao u historiju skraćene Premijer lige.

Naime, otkako se Premijer liga igra sa 12 klubova Željezničar je postao prvi klub koji je u prve četiri utakmice upisao isto toliko pobjeda.

Osim Slobode izabranici Amara Osima su još pobijedili Velež (3:0), Radnik (0:2) i Borac (2:1) te novu sezonu započeli na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, posljednji tim koji je sezonu započeo sa četiri pobjede bio je Zrinjski. Bilo je to u sezoni 2015/2016 Premijer liga je brojala 16 klubova. Plemići su na kraju te sezone osvojili šampionsku titulu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Nek se cuju sve sirene, kad masina tvoja krene
17 1
BlueBoys
Nastavi niz!!!
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi