Nurkić objasnio u čiju čast je nosio majicu s ljiljanima: Velike sportiste i košarkaše je dala BiH

Potez za svaku pohvalu

Nurkić objasnio u čiju čast je nosio majicu s ljiljanima: Velike sportiste i košarkaše je dala BiH

E. Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić oduševio je ponovo javnost u našoj zemlji kada se pred sinoćnji meč protiv LA Lakersa pojavio u majici s ljiljanima.

Nurkić koristi svaku priliku kako bi promovisao svoju domovinu, te je zaista jedan od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine. Bh. košarkaš se pred meč s Lakersima pojavio u majici s ljiljanima na kojima je bio broj 14, te natpis Bosna i Hercegovina.

Nakon ove utakmice Nurkić se oglasio putem društvenih mreža kako bi objasnio svima zbog čega je nosio ovu majicu, odnosno u čiju čast.

"Velike ljude koje je dala ova država, pa tako i velike sportiste i košarkaše, moramo čuvati od zaborava. U našim srcima i našim sjećanjima... Sabahudin Bilalović je prerano preselio, a bio je jedan od najvećih, najbolji strijelac na Evropskom prvenstvu teške i ratne 1993. godine, na kojem je naša reprezentacija postigla najbolji plasman u historiji. Specijalna majica je posvećena njemu. Sabahudin Dino Bilalović, 1960.-2003", poručio je Nurkić.

Velike ljude koje je dala ova država, pa tako i velike sportiste i košarkaše, moramo čuvati od zaborava. U našim srcima...

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Wednesday, August 19, 2020

Top Komentari

JointUnion87
LJUDINA prije svega, odlican kosarkas a najprije BOSNJAK ciste duse i iskrenog srca. Ziv nam bio.
22 3
starmac
Najveći ambasador BiH.Živio nam 100 godina.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi