Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena!

Nesvakidašnja situacija

Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena!

S. Grebović

Vijest dana iz svijeta tenisa stiže nam iz SAD-a.

Srbijanski teniser igrao je svoj meč osmine finala US Opena protiv Španca Pabla Carreno-Buste kada je lopticom slučajno pogodio jednu od linijskih sudinica, nakon čega je diskvalifikovan.

Ona je pala i počela da se guši, a Đoković je odmah pritrčao da joj pomogne. Međutim, organizatori su bili neumoljivi i istrajni u svojoj odluci da ovo bude kraj za prvog reketa svijeta na posljednjem Grand Slamu sezone.

U trenutku prekida Španac je vodio u prvom setu sa 6:5.

Prestrogo ili ne, procijenite sami...

Top Komentari

IMPERATOR
Šta bi bilo da je ovako nehotično ubio linijskog sudiju, da li bi išao u zatvor? Namjerno ili ne, uradio je što je uradio i valja snosit posljedice. Kakav idiotski potez, nevjerovatno. Pa nije mu 18 godina da ovakve budaliještine radi, koje razočarenje...
16 29
elimo
Novak to nije namjerno uradio ali takva su pravila... Za ovo ide diskvalifikacija
21 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi