Bajević: Poljska je zasluženo slavila, a mi moramo izvući neke pouke iz svega

Bh. selektor nakon utakmice

Bajević: Poljska je zasluženo slavila, a mi moramo izvući neke pouke iz svega

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici poražena od Poljske nakon preokreta sa 2:1 u meču drugog kola Lige nacija.

Nakon utakmice održana je press konferencija našeg tima, a prisutnim novinarima obratio se selektor Dušan Bajević.

"Morali smo odmoriti neke igrače. Neki su imali neke povrede, radi se o igračima koji nisu imali dovoljno treninga i fizičku spremu da odigraju oba meča. S druge strane htjeli smo dati šansu i drugim igračima. Dobro smo počeli, imali rezultat, ali u drugom dijelu smo imali neke nelogične stvari i ponašanja. Zakasnili smo s jednom izmjenom, ali to ćemo ostaviti za kasnije", rekao je Bajević i dodao.

"Potpuno zasluženo je Poljska slavila. Vidjeli smo neke određene stvari koje smo htjeli i možemo izvući dobre pouke. Ovo se dešava nakon jedne igre dosta dobre za nas u Italiji možda je malo falilo sigurnosti kod nekih i mogli smo možda do boljeg rezultata".

"To ne znam gdje će se igrati. Da li će se igrati ovdje ili negdje drugo, to neko drugi može odgovoriti. Loš teren? Pa, ne znam da li je loš. Kakav je nama takav je i Poljacima. Mi nemamo nikakvog opravdanja za poraz, a u terenu ga ne trebamo tražiti. Poslije gola smo stali i izgubili fokus nakon pritiska Poljske i gledali smo ih kako igraju. Mogli smo drugačije odigrati i iznenadila nas je Poljska u drugom dijelu svojim odnosom prema igri".

Odlazak na EP?

"Mi smo u ovom meču i htjeli vidjeti neke stvari i dobili smo odgovor pred taj baraž. Spremni smo i rekao bih jači. Neke odgovore imamo, a neke ne. Ali, u svakom slučaju vjerujem igračima bez obzira da li igraju dobro ili loše. Ima još igrača koje pratimo. Bili smo primorani da odmorimo neke igrače i neki su nam falili. Ovo što se desilo jeste loše, malo ružno, ali možebiti pouka. Ne za igru, nego za ponašanje u fudbalskom smislu.", dodao je bh. selektor.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Poljskog novinara zanimalo je da li je ovaj meč bio priprema za BiH za baraž.

"Nismo podcijenili Poljake i niko nikada to nije rekao. U svakom slučaju ovo što sam rekao prije svega bili smo primorani na pet-šest izmjena. Mislio sam da možemo bolje odigrati utakmicu. Poljska je dobro igrala i igrači su se pokazali. Koga bih kupio osim Lewandowskog da mogu? Pa, ne znam imaju dobrih igrača, ali koga bih kupio zavisi od dosta stvari".

Top Komentari

Maestro
Nama kad bi selektor bio Guardiola mi bi ga popljuvali posle prvog poraza takva smo nacija jednostavno a Bajević u svakim slučaju radi odličan posao treba sve opcije isprobati do baraža
58 5
Rajvosa2019
Eksperiment nije uspio , mi mozemo skrpiti 11 kvalitetnih igraca i to je to - tako uvjek i bilo -nismo mi Brazil - nadam se Dule da si veceras vidio sta si htjeo da vidis
28 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi