Osim: Nisam nezadovoljan, igrali smo protiv top ekipe za naše uslove

Željezničar se oprostio od Evrope

Osim: Nisam nezadovoljan, igrali smo protiv top ekipe za naše uslove

A. Čaušević

Željezničar je svoj evropski put za ovu sezonu završio već na prvoj prepreci. Plavi su izgubili od Maccabija s 3:1 u prvom pretkolu Europa lige.

Amar Osim poslije utakmice nije bio nezadovoljan što su prikazali njegovi momci, ali kako kaže ostaje žal što se vidjelo da se moglo igrati protiv Maccabija.

"Ostaje žal što se nisu sve stvari poklopile, a to je bilo potrebno u ovakvim oklonostima. Bili smo devet dana bez trenerianja, 19 dana od posljednje zvanične utakmice, nismo odigrali na dva gola, a kamoli na šta drugo. Imaš igrače koji imaju, koji nemaju koronu, koji su pozitivni, negativni, koji su ovakvi, onakvi, njih pet, šest su u nekakvom glupom stanju zadnjih 15 dana, u takvim okolnostima je trebalo da se poklope neke stvari, da bi se nečemu nadali", rekao je Osim za stranicu FK Željezničar.

"Prvo poluvrijeme smo se držali, uz malo sreće smo i poveli, dali lijep gol, prerano primili gol, iz nekakve situacije, koja nije baš obećava. Drugo poluvrijeme smo računali da izdržimo 15 minuta, ali i tu smo primili jeftin gol za ovakvu vrstu utakmica."

2Maccabi je zasluženo pobijedio, stvorili su dosta šansi, pogotovo kada smo se mi otvorili, imali smo i mi nekih situacija koje smo mogli bolje riješiti. Ostaje žal što se vidjelo da se moglo igrati jer njihova odbrana nije baš najsigurnija, ostavljali su prostora."

"Nisam nezadovoljan, ova utakmica će nam dobro doći, igrali smo protiv top ekipe za naše uslove, izvukli smo svu snagu iz sebe, ovakva utakmica će nam na nekakav način kompenzirati period netreniranja. Igrali smo s par igrača koji su pauzirali 15-20 dana, ne valja gubiti, ali možemo izvući neke pozitivne stvari", poručio je Osim.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Izjava Amara Osima nakon poraza Plavih u Izraelu.

Posted by FK Željezničar on Wednesday, September 9, 2020

Naredni test za Plave s Grbavice je ligaški duel sa Širokim Brijegom u nedjelju na stadionu Pecara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
ako voliš klub napusti
10 28
rabodimis
Kako se*es morzu.. Ono sto ste vi igrali u Izraelu boli, zali Boze bacenog vremena.. Al nije problem napravi ti Bayern od njih.. oni su vanzemaljci, mi u zivotu nismo vidjeli takve tehnicare i majstore fudbala kao ove sto igraju u ovom nakom Makabiju.. Cak nije ni original Makabi nego naka 3,4 verzija... Mnogi treneri bi bili ljuti poslije ovakve predstave i stanja na terenu, al ti si poseban, ti vidis nesto pozitivno u ovom.. Klasicni supljak, bez imalo odgovornosti.. naginje na "Boj na Kosovu"..
16 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi