Donald Trump optužuje LeBrona Jamesa da širi mržnju i rasizam!

Žestoke optužbe

Donald Trump optužuje LeBrona Jamesa da širi mržnju i rasizam!

Edmir Škorić

LeBron James još mora da se namuči za prsten u NBA ligi, budući da je njegov Los Angeles Lakers sinoć poražen od Miami Heata i sada je 3:2 u seriji u velikom finalu.

Nekoliko sati nakon tog meča James je bio na meti najmoćnijeg čovjeka na planeti - Donmalda Trumpa, koji je LeBrona optužio da šteti sportu i ligi te da širi rasizam i mržnju.

"NBA se toliko ispolitizirao da ga više niko niti ne prati. Osobno ne znam ni ko igra u finalu. LeBron se ponaša poput vrlo opakog glasnogovornika Demokratske stranke. Puno sam učinio za zajednicu crnaca, ali to niko ne želi vidjeti. Odličan je košarkaš, ali ljudi ga ne žele vidjeti jer znaju da ih mrzi. Sam slogan organizacije koju podržava je rasistički jer dijeli ljude na bijele i crne", poručio je Trump.

Ni James nije baš obožavatelj Trumpa, pa je nedavno prvog čovjeka Sjedinjenih Američkih Država nazvao klaunom.

Top Komentari

Americki crnci su toliko uhvatila furseta pa se bezobrazno ponasaju na javnim mjestima i u saobracaju, stopirao bih vise to klecanje pred pocetak fudbalski utakmica u Evropi, da li iko kleci pred pocetak fudbalski utakmica u Evropi i u ostalo svijetu kad su u pitanju Muslimani Ujguri u Kini ili Palestinci u izraelu, koji trpe torturu. Africki crnci koji zive u Americi kud i kamo su kulturniji u odnosu na ove Americke crnce. Koga najvise ima u zatvorima u Americi, to su naravno crnci, ko se najvise bavi kriminalom opet crnci, ko najvise guli welfare to su opet crnci.
3 2
dinass
Najvise mrznje siri sam Tramp
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi