"Igramo u zagađenom gradu u kojem se čini da je vrijeme stalo prije pola stoljeća"

Nizozemski novinar pred gostovanje u BiH

"Igramo u zagađenom gradu u kojem se čini da je vrijeme stalo prije pola stoljeća"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija BiH od 18 sati dočekuje selekciju Nizozemske u susretu Lige nacija.

Pred ovaj meč novinar NOS-a Oscar van der Horst napravio je reportažu kojom je ispljuvao Zenicu i Bosnu i Hercegovinu.

"Igrat ćemo u neobičnom okruženju u kojem se čini da je vrijeme stalo prije pola stoljeća. Sarajevo ima sjajan stadion Asim Ferhatović koji je izgrađen za Olimpijske igre, ali reprezentacija BiH više voli igrati na Bilinom polju u zenici", napisao je on i nastavio je:

"Komunizam se i dalje čini živim u Zenici. To je grad sa velikim betonskim zgradama, zagađen sivim nebom koje redovno visi nad gradom. Čelična industrija ostavila je velike tragove na gradu koji je spomenim prošlim vremenima", dodaje on i nastavio je:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"BiH je svoju sreću našla na Bilinom polju. Navijači prirede sjajnu atmosferu i to diže ekipu. Tamo su bili deset godina neporaženi i ovaj stadion im puno znači. Ipak, zrak je toliko zagađen u Zenici da stanovništvo u određenim dijelovima grada ne može disati", poručio je on.

Top Komentari

JointUnion87
Ejh, to je još i dobro. Srpski mozak je ostao u 15. vijeku.
42 10
Rivaldo
Pa sta je slagao?
26 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi