Štilić spreman da se kladi u bocu vodke bivšeg saigrača: "BiH će večeras pobijediti Poljsku"

Veznjak Plavih govorio za poljske medije

Štilić spreman da se kladi u bocu vodke bivšeg saigrača: "BiH će večeras pobijediti Poljsku"

E. Čaušević

Reprezentacija BiH večeras igra u Wroclawu protiv Poljske utakmicu četvrtog kola Lige nacija.

U prvom susretu ovih selekcija koji se igrao prošlog mjeseca u Zenici slavila je selekcija Poljske nakon preokreta sa 2:1. Ovaj put Zmajevima je potrebna pobjeda kako bi ostali u igri za vrh tabele i opstanak u Ligi A.

Pred ovu utakmicu intervju za poljske medije dao je i veznjak sarajevskog Željezničara, Semir Štilić, koji je nekoliko godina proveo igrajući u Poljskoj za Lech, Wislu Krakow i Wislu Plock.

Na početku razgovora Štilić se osvrnuo na selektora Dušana Bajevića koji će večeras po posljednji put s klupe predvoditi ekipu BiH. Bajeviću je istekao ugovor i odlučio je da napusti selektorsko mjesto naše selekcije.

"Njegov posao je očito ovisio od rezultata. S obzirom da nije ispunio cilj odlučio je da ide. Nije nigdje radio prethodnih sedam godina i nakon meča protiv Sjeverne Irske rekao je da bi bilo bolje da neko s većim ambicijama i prije svega mlađi preuzme reprezentaciju", rekao je Štilić za onet.pl.

Štilić je imao priliku da sarađuje sa sadašnjim selektorom Poljske, Jerzyjem Brzeczekom, koji ga je trenirao u Wisli Plock i poručio je da nije iznenađen što je došao do selektorske klupe ove selekcije.

"On je čovjek sa velikim ambicijama i može da predvodi ovu reprezentaciju. Nisam bio iznenađen kada je postao selektor. Nekad čitam poljske medije i vidim da se žale ljudi na njega. To je normalno jer uvijek postoji neko ko će vas kritikovati. Čak i kada smo osvojili peto mjesto s Wislom bilo je onih koji nisu bili zadovoljni. On je dobar trener i čovjek i sposoban je da vodi tim poput reprezentacije Poljske".

Štilić je govorio o tome da je prijatelj s Edinom Džekom, a novinar mu je postavio pitanje da li može uporediti Dijamanda i Roberta Lewandowskog s kojim je imao priliku igrati u Lechu.

"Mogu samo pozitivno govoriti o obojici. Oni su sigurno među najboljim napadačima na svijetu. Potpuno su profesionalni i posvetili su se fudbalu maksimalno. Igraju na vrhunskom nivou i da se nisu toliko žrtvovali i posvetili tome sada ne bi bili tu gdje jesu", dodao je veznjak Plavih.

Štilićev bivši saigrač iz Lecha, Slawomir Peszko, osnovao je brend i kompaniju koja proizvodi vodku, a jedno od pitanja bilo je da li je imao priliku istu probati.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nisam čuo da pravi svoju vodku. Preferiram vino, ali volio bih probati tu vodku. Možda mi nekad pošalje bocu u Sarajevo", kaže Štilić, a novinar je dodao: "Da li bi se kladio u bocu Peszkove vodke da će ovaj put BiH pobijediti Poljsku?".

"Da! Ovaj put ćemo mi pobijediti", poručio je Štilić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
E cuj preferira vino hahaa a kad ulazi na teren digne ruke ući fatihu klasični bošnjo
19 10
Fk1921
Kladjenje mu nije nimalo strano. Fuj gade
9 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi