Ozil ne može više da trpi nepravdu i sve je javno rekao: Ne daju mi da igram za Arsenal
Foto - EPA

Njemački fudbaler poslao poruku

Ozil ne može više da trpi nepravdu i sve je javno rekao: Ne daju mi da igram za Arsenal

M. Šljivak

Londonski Arsenal nije prijavio Mesuta Ozila za ovu sezonu Premier lige.

Njemački fudbaler nije u planovima Mikela Artete. Odlučeno je da se on skloni iz ekipe, a kao glavni razlog za to što je na crnoj listi je činjenica da je odbio smanjenje plate.

Klub mu se očigledno zbog toga svet. Mesut je šutio, ali je danas odlučio da tu šutnju prekine i da se 'otvori' navijačima Topnika pismom na društvenim mrežama.

"Teško je ovo napisati navijačima Arsenala za koje sam igrao proteklih godina. Veoma sam razočaran što nisam registrovan za Premier ligu. Nakon što sam 2018. godine potpisao novi ugovor obavezao sam se na vjernost klubu kojeg volim, Arsenalu i tužan sam što mi to nije uzvraćeno. Danas je očigledno veoma teško biti odan. Pokušao sam ostati pozitivan iz sedmice u sedmicu, nadao sam se da će doći šansa i da ću se vratiti u ekipu uskoro. Zbog toga sam šutio dosad. Prije pauze zbog koronavirusa bio sam veoma sretan kako se sve razvijalo sa novim trenerom Mikelom Aretetom. Bili smo na dobrom putu i i moje igre su bile na dobrom nivou", rekao je Ozil i nastavio je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CGmn1TSLMUF/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zatim su se stvari ponovo promijenile. Nisu mi dali da igram za Arsenal. Šta više mogu reći? London još uvijek osjećam svojim domom, ovdje imam dosta dobrih prijatelja i osjećam veliku povezanost sa navijačima. Bez obzira na sve neću dozvoliti da se moja osma sezona u klubu završi ovako. Ova odluka neće promijeniti ništa kod mene. Nastavit ću trenirati najbolje što mogu i uvijek ću podići svoj glas protiv nehumanosti i za pravdu", poručio je Ozil.

Ozil je za Arsenal odigrao ukupno 244 utakmice i po svemu sudeći će na toj brojci i da stane.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

87618
Hoce da igra i hoce lovu na osnovu stare slave , kako bih ja pojedine sportase zaposlio u nekoj fabrici i da primaju minimalac , pa da vidims kuknjave , ma vjesali bi se ....
3 7
user1598977538
Lešina od igrača.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi