Sarajevo bez problema do pobjede protiv Krupe i plasmana u četvrtfinale

Osmina finala Kupa BiH

Sarajevo bez problema do pobjede protiv Krupe i plasmana u četvrtfinale

E. Čaušević, foto: E. Oštraković

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Krupu sa 4:2 u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo klub se uspio bez većih problema plasirati u četvrtfinale ovog takmičenja. Sarajevo je odlično otvorilo meč i povelo već u petoj minuti kada je nespretan autogol postigao Galić.

U 14. minuti Tatar je mogao postići drugi gol za goste, ali ga je u tome spriječio Kolak koji je sjajno odbranio njegov pokušaj u situaciji jedan na jedan. Ipak, u 22. minuti Sarajevo dolazi do 0:2. Nakon kornera Rahmanović je uspio da pogodio mrežu Krupe.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 33. minuti kada je postigao eurogol iz slobodnog udarca za 0:3. Već tada je bilo jasno da je u ovom susretu jasno ko će ići dalje.

Početkom drugog poluvremena problemi za Marinovića jer je nakon povrede Ahmetović morao da napusti teren, a umjesto njega ušao je Handžić.

Krupa je u 60. minuti uspjela da smanji na 1:3 kada je lijepo pogodio Makitan glavom nakon prekida. Ipak, do kraja meča Sarajevo je uspjelo da riješi sve dileme u ovom susretu.

Gosti su u 68. minuti došli do 1:4 kada je nakon sjajne kontre pogodio Fanimo. Do kraja meča Krupa je uspjela da smanji na 4:2, a gol je postigao Blažević.

Kup BiH, osmina finala:

Krupa - Sarajevo 2:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Krupa: Kolak, Makitan, Pavlović, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Svraka, Maksimović, Vukmanović, Simonović.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Pidro, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Šerbečić, Tatar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fk1921
Mene bi bilo stid primiti 2 komada od Krupe.
7 35
BordoBijeli1946
Daj plavu ku.ravelu u cetvrtfinalu da joj pi.cku poderemo!
24 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi