Pjanić: Pričat ću unucima o Ronaldu i Messiju

Bh. reprezentativac na press konferenciji

Pjanić: Pričat ću unucima o Ronaldu i Messiju

Edmir Škorić

Miralem Pjanić je govorio na press konferenciji Barcelone noć prije utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Juventusa.

Pjanić se vraća u Torino, ali kao igrač Barcelone i očekuje da sutra bude starter protiv svog nekadašnjeg kluba. Bh. reprezentatiac je među rijetkim sretnicima koji su igrali zajedno i sa Lionelom Messijem i sa Cristianom Ronaldom.

"Jako sam sretan što sam ovdje i što se vraćam, poprilično je emotivan trenutak za mene", rekao je Pjanić.

“Proveo sam ovdje četiri godine i imam lijepa sjećanja, drago mi je što sam se vratio i vidio ljude s kojima sam surađivao, drago mi je što vidim ekipu i cijelo osoblje, ali sada sam ovdje kako bih odigrao dobru utakmicu protiv teškog rivala koji, baš kao i mi, želi biti prvi u grupi", dodao je on.

Pjanić nije siguran hoće li sutra biti starter.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naravno da uvijek želim da igram i to je normalno, ali trenutno se prilagođavam, stigao sam kasnije od ostalih zbog koronavirusa, ali sada sam tu i dostupan da radim sve što trener kaže. Mogu dati važan doprinos timu. Jedino mij je važno da ekipa dobro funkcioniše u La Ligi i Ligi prvaka. U ligi sada ne ide onako kako smo mislili, ali sezona je duga. Sada smo fokusirani na sutrašnji meč, nadam se da ću igrati".

“Razgovarao sam s Mesijem o godinama koje sam ovdje proveo, dobro sam govorio o klubu i predsjedniku. Ništa više od toga, dobro je informiran, vrlo dobro poznaje Juventus. Izuzetno je što sam mogao da igram s Ronaldom i sada s Messijem. Oni su fenomeni i sjajno je biti uz njih. Pričat ću svojim unucima da sam igrao s obojicom najjačih igrača svog vremena. To nije uspjelo dosta igrača", dodao je Pjanić.

Top Komentari

Mackintosh
Veceras 8 utakmica Lige prvaka, 16 ekipa. U protokolu iz BiH ukupno igraca = 0.
6 3
svasta
Ko ziv a ko mrtav, pricaj svojoj djeci jer oboica za 2 do 3 godine zavrsavaju karijeru a vjerovatno i ti?!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi