AS o Miralemu Pjaniću: Niti je starter, niti je došao s autoritetom

Čeka se da pokaže koliko vrijedi

AS o Miralemu Pjaniću: Niti je starter, niti je došao s autoritetom

E. Škorić

Ugledni španski sportski list AS posvetio je tekst Miralemu Pjaniću i njegovom slabom početku u Barceloni.

Miralem Pjanić je ovog ljeta iz Juventusa prešao u Barcelonu u zamjenu za Arthura Mela. Dugo su se u Kataloniji borili za dolazak bh. veznjaka, no njegov početak na Camp Nou nije nimalo blistav.

"Bosanac, koji se procjenjuje na 60 miliona, jedva je odigrao 103 minute, a Brazilac, koji se procjenjuje na 72 milioona, 203. Niti je starter niti je s autoritetom ušao u svoj novi tim", piše AS o našem veznjaku, koji je istina imao problema s koronavirusom, kasno je krenuo s pripremama, ali je pitanje hoće li svejedno dobiti pravu priliku kod Ronalda Koemana?

"On je zamjena za par De Jong-Busquets i odigrao je samo 103 službene minute. Igrao je samo kao starter u Ligi prvaka protiv Ferencvarosa. Odigrao je korektnu utakmicu, u kojoj je sve dobro što je učinio izgubilo vrijednost neopravdanim gubitkom lopte zbog čega je isključen Pique. Pjanić ima vještina, ali to mora početi pokazivati na terenu. U Torinu bi mogao biti starter. Ili da se Busquets odmori ili da učvrsti momčad u centru na terenu sa Sergiom i De Jongom", navodi AS.

Kao i Pjanić, tako je i Arthur imao jedan slab početak u Juventusu, mada je odigrao više minuta za svoj novi klub nego bh. reprezentativac. Ova velika ljetna trampa za sada nije nikome donijela dobro, ali ima vremena da se stvari poslože.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni se nadaju da će Pjanić početi da igra redovno, da će držati stabilnim i čvrstim vezni red Barcelone, a isto tako da će svojom kreativnošću doprinijeti napretku u samoj igri i poboljšanju u smislu rezultata.

Evo možda već sutra protiv bivšeg kluba Pjanić dobije priliku da pokaže da nije bez razloga u jednom od najvećih klubova na svijetu i u društvu najvećih nogometnih majstora kakav je prije svih Lionel Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Pjanke - najpouzdaniji grijac klupe.
1 7
Penderinos
Da Barca igra savršeno a Pjanke grije klupu Ok, rekao bih haj se ti Rale malo potrudi, ali ovako kako sad igraju, da ih svako ziv pobjedjuje, gore nego pod valverdeom, a Pjanke i dalje sjedi na klupi, to je sramota uprave. De Jong u Bosquets nisu nista pokazali, koeman nije covjek za klupe Barce. Sjetite se samo kako je degradirao Besica u evertonu, bojim se da ce isto uraditi i s pjanicem
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi