Velika pobjeda Reala protiv Intera, Liverpool ponizio Atalantu, osam golova u Salzburgu!

Liga prvaka

Velika pobjeda Reala protiv Intera, Liverpool ponizio Atalantu, osam golova u Salzburgu!

Edmir Škorić

Sjajna noć u Ligi prvaka, dosta efikasna.

Najuvjerljivi bio je Liverpool koji je u Bergamu potopio Atalantu sa 5:0. Diogo Jota se proslavio sa tri gola, a po jedan su dali Mane i Salah. Redsima je to bila treća pobjeda i uvjerljivo su prvi u grupi D sa devet bodova.

U drugom meču ove grupe Ajax je kao gost s 2:1 savladao Midtyjlland i bodovno se izjednačio s Atalantom, dok prvak Danske nema bodova nakon tri kola.

Sjajan meč odigran je u Madridu na Alferdo Di Stefano stadionu, gdje je Real ugostio Inter i na kraju uz dosta muke došao do pobjede rezultatom 3:2.

Real je vodio 2:0 pogocima Benzeme i Ramosa nakon 33 minute, ali je ubrzo Lautaro Martinez smanjio na 2:1 Inter preko Perišića doalazi do izjednačenja u 68. minuti.

Real je potom krenuo silovito, da bi Rodrygo u 80. minuti postigao pogodak za novo vodstvo madridskog kluba. Bila je to akcija mladih rezervista - Vinicius je ubacio, a Rodrygo pogodio. Real je sačuvao vodstvo i došao do važne pobjede. Sada ima četiri boda, Inter je ostao na dva. Šahtar također ima četiri, a lider je Borussia M'gladbach sa pet bodova.

Sjajan meč i u Salzburgu, gdje je Bayern slavio s uvjerljivih 6:2. Lewandowski (2), Boateng, Sane i Hernandez su pogađali uz autogol Kristensena nakon ubačaja Mullera. Berisha i Okugawa su pogađali za Austirjance.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj grupi A Bayern je maksimalan sa devet bodova, Atletico ima četiri, Lokomotiva dva, a Salzburg jedan bod.

Manchester City i Porto ostvarili su sigurne pobjede na svojim terenima u grupi C. City je pogocima Torresa, Gabriela Jesusa i Cancela slavio s 3:0 protiv Olympiakosa, dok je Porto s 3:0 pobijedio Marseille. Golove su dali Marega, Oliveira iz penala i Diaz. Payet je u 10. minuti promašio penal za tim iz Francuske.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BergkampKid
Zanimljiva grupa Ali je Inter tu ipak najjaci...Gladbach i Real za drugo mjesto
5 15
Rajvosa2019
Liverpool puno bolji od Atalante - sve nesto kontam jel Brkica isto gledao tekmu . Ako jeste sigurno je skontao da bi Zeljo ovako sutra mogao fasovati , ha Brkice :-)
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti