Bajević: Igrači iz večerašnje ekipe nisu za reprezentaciju? Ne mogu to reći

Selektor nakon poraza od Irana

Bajević: Igrači iz večerašnje ekipe nisu za reprezentaciju? Ne mogu to reći

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je i dalje bez pobjede pod vodstvom selektora Dušana Bajevića. Ovaj put upisan je poraz od Irana s 0:2.


Bajević je na press-konferenciji kazao da je cilj bio dati šansu što većem broju igrača.

"Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna i važna. Kada izgubi utakmicu to je bolno. S ovim rezultatom i igrom nismo dobili nešto posebno. Pokušao sam da dam šansu igračima kojim sam mogao. Sve tri šanse u prvom poluvremnu smo im napravili naši igrači, mi smo imali nekoliko centaršuteva, ali nismo imali neku jaku šansu.

"Mislim da je Iranu više ovakav teren odgovarao, ne želimo nikog potcjenjivati, Svaka utakmica donosi nešto dobro, nešto loše."

Prokomentarisao je i poprilično lošu igru tokom cijelog meča.

"Ne bih se složio da samo toliko slabo igrali u prvom poluvremenu, u drugom jesmo. Mi smo im stvorili šanse. Nismo uspjeli naći prostora da napadamo kroz sredinu, sa strane smo pokušavali, ali to nije bilo to."

Gro ekipe koja je igrala protiv Irana nema kvalitet za reprezentaciju?

"Bio sam igrač i bio trener. To je na meni, ja ću to gledati. Ne mogu to sada reći da neki igrači nisu za repreznetaciju. Možda nisu sada, ali će možda biti za godinu ili dvije."

Top Komentari

BigBosnianBoss
Susic je vrtio 13,14 igraca i na tome sam uvijek zamjerao,poslije ovih nekoliko tekmi sam uvidio da sam grdno grijesio
31 0
Icardi.7
Moze se ljutit ko hoce i bit protiv ko hoce, vakat je za “domaceg strucnjaka”, dakle mislim na Amara Osima. Ovdje jedino Brko moze nesto uradit, ne vidim od ovih kvazistrucnjaka ko moze. Brku za novog selektora!
1 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi