Sprema se Ahmedhodžićev rekordni transfer!

Najskuplji u historiji Malmea

Sprema se Ahmedhodžićev rekordni transfer!

A. Čaušević

Kako sada stvari stoji pitanje je vremena kada će Anel Ahmedhodžić završiti u nekoj od Liga petice nakon impresivne sezone. 

Ahmedhodžić je bio među standardnim u šampionskoj sezoni Malmea što će mu prema svemu sudeći osigurati veliki transfer.

Švedski mediji spominju cifru od deset miliona eura što bi bio najveći transfer u historiji novog prvaka Švedske, veći i od onog Zlatana Ibrahimovića koji je prije 20-ak godina prešao u Ajax za osam miliona.

Da se priprema prodaja mladog štopera nagovijestio je i njegov trener Jon Dahl Tommason.

"Anel je prošao kroz strašan razvojni period. Prije mog dolaska igrao je jedan meč za Malmo, a kod mene je igrao uvijek. Lijepo za klub i za njega što odlazi za dobar iznos", kazao je danski trener.

"Iza Anela je težak period jer je moroa da bira između švedske i bh. reprezentacije. Izabrao je Bosnu. Nije mi se to svidjelo, ali sve što mogu da uradim je da ga podržim. Drago mi je što mlade talente poput Anela mogu učiniti boljim", dodao je Tommason.

Još uvijek nije poznato gdje će Ahmedhodžić, za sada su najozbiljnije zagrizli Chelsea i Milan.

Top Komentari

Tas14
Nek mu je sretno, i da upiše još puno,puno nastupa za reprezentaciju.
10 0
Neddim1
Najveca greska bi mu bila otici tamo gdje ne bi igrao.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije