Treba li vjerovati statistici? Igrač koji najviše podsjeća na Van Dijka igra za reprezentaciju BiH!

Napravljeno poređenje

Treba li vjerovati statistici? Igrač koji najviše podsjeća na Van Dijka igra za reprezentaciju BiH!

A. Čaušević

Virgil van Dijk je trenutno povrijeđen, a na povratak na teren će sečakati još nekoliko mjeseci. 

Van Dijk je zahvaljujući odličnim igrama u Liverpoolu postao prototip modernog štopera prvenstveno zbog svoje dominacije u skoku te odlične tehnike.

Stranica StatsBomb je analizirala igrače mlađe od 23 godine koji najviše podsjećaju na Van Dijka, a najbliži Nizozemcu je Anel Ahmedhodžić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Fudbalski bh. reprezentativac, barem prema statističkim podacima, je najbliži Van Dijku po broju dugih lopti, dobijenih skokova, dodavanja te faulova.

Upravo su možda ovi statistički podaci zašto neki evropski velikani već pokazuju interes za 21-godišnjeg štopera, prije svih Chelsea i Milan.

Top Komentari

Ko_je_babo
Hvala Misketu sto je doveo Anela u reprezentaciju. On,Hadzikadunic stoperi. Dedic iz RB Salzburga lijevi bek,Gazibegovic iz Sturma desni bek. Dati im iduce kvalifikacije da se uigravaju za iduce evropsko. Sanicanin,Zukanovic,Sunjic.....out. I jos u vezni red mali Hasic iz Besiktasa,uz Pjanica,Krunica i Gojaka. Napad Demirovic i Terkes iz Svice. Mladi,zeljni dokazivanja,samo ih uigrati. Za seöektora Mehu Kodru,Zlatana Nalica ili Amara Osima. Za Kodru znamo da mu niko ne sastavlja ekipu nego on. Nema viae mjesta za izlapite starce,ili "strucnjake" iz komsiluka,tipa Prosinecki. Ne dao bog da nas preuzme onaj kazan "strucnjak" Krstajic. Kazan za peci rakiju,ako neko nije skontao:)
8 2
87618
Ko god dodje, peko on rakiju ili kuho pekmez , popljuvan ce otici kao i ogromna vecina koji su vodili repku . a bila su to jako zvucna imena fudbalskog podneblja ovih prostora , cudo se mora desiti da uspije , a cude se desavaju rijetko.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi