Manchester United pobijedio Aston Villu i izjednačio se sa Liverpoolom na vrhu Premiershipa
Foto - EPA

Crveni đavoli stigli do velika tri boda

Manchester United pobijedio Aston Villu i izjednačio se sa Liverpoolom na vrhu Premiershipa

M. Šljivak

Manchester United pobijedio je na Old Traffordu Aston Villu sa 2:1 u 17. kolu Premiershipa i izjednačio se sa Liverpoolom na vrhu tabele.

U jednoj zaista sjajnoj utakmici Crveni đavoli su upisali tri boda i potpuno su se uključili u borbu za titulu prvaka Engleske.

Prvo poluvrijeme donosi otvorenu igru i nekoliko šansi sa obje strane. Jedna je iskorištena, a u gol ju je pretvorio Anthony Martial.

Wan-Bissaka u 40. minuti dobro prolazi po desnoj strani. Pronašao je Martiala koji postiže jako dobar gol pored uspavane odbrane Ville za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku Villa kreće ofanzivno. De Gea je nekoliko puta odličnim odbranama spasio domaće, no nije mogao u 58. minuti meča.

Spavala je odbrana Uniteda. Gosti brzo izvode prekid, Grealish pronalazi Traorea, a ovaj zabija za 1:1.

Oglasi

Nije dugo trajala radost gostiju jer je već tri minute kasnije United ponovo poveo. Penal je izborio Paul Pogba, a Bruno Fernandes je zabio za 2:1.

Nakon drugo gola domaći stvaraju još nekoliko dobrih šansi. Martinez je međutim jako dobro branio i spasio je svoj tim, te ih je ostavio u igri.

Potom je i Villa krenula po gol koji bi im donio barem jedan bod. Pokušavali su na sve načine da dođu do njega, ali nisu uspjeli zabiti i ostalo je 2:1.

Sa ova tri boda United se sa Liverpoolom izjednačio na vrhu tabele Premiershipa. Oba tima imaju po 33 boda i utakmicu manje, dok je Villa šesta i ima 26 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 17. kolo:

Manchester United - Aston Villa 2:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Kakav Manchester nek budu sretni ako izbore ligu prvaka na kraju sezone
6 26
Ade1987
To MANCHOO LJUBAVI MOJA, 3 boda zaslužena, idemo korak po kora!!!
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti