Luka Jović se diže iz pepela: Ušao i postigao dva gola u pobjedi Eintrachta!

Siguran trijumf Eintrachta

Luka Jović se diže iz pepela: Ušao i postigao dva gola u pobjedi Eintrachta!

E. Škorić

U susretu 16. kola njemačke Bundeslige Eintracht je u Frankfurtu slavio s 3:1 protiv Schalkea.

Schalke je u prošlom kolu pregazio Hoffenheim i činilo se da bi mogao da iznenadi u Frankfurtu, no Eintracht to nije dozvolio, zasluženo je pobijedio s 3:1 i krenuo ka vrhu.

Junak domaćih je bio Luka Jović, koji se nedavno vratio iz Real Madrida. Ušao je u 62. minuti i samo desetak minuta kasnije postigao gol za pobjedu na asistenciju sunarodnjaka Filipa Kostića. Zapravo, to je bio prvi od njegova dva gola večeras.

Također je u nadoknadi sjajno sve napravio i postigao gol za konačnih 3:1. Nevjerovatno, kakav povratak Jovića...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je u prvom dijelu, konkretno u 28. minuti Andre Silva pogodio za 1:0, a već u sljedećem napadu Schalke izjednačio na 1:1 preko Hoppea.

Jovićev ulazak bio je koban za goste iz Gelsenkirchena, koji ostaju zadnji na tabeli sa samo sedam bodova. I danas je svih 90 minuta na terenu proveo bh. reprezentativac Sead Kolašinac, kojeg je Schalke posudio od Arsenala do kraja sezone.

Top Komentari

Goran3
Sportsport.ba jedva docekao da napise vijest o Jovicu inace tako I srbski portali pisu o dobrim partijama Dzeke malo sutra
24 5
turbinac
E moj Zizu
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi