Zeljković: Nisam nudio ništa Spahiću da glasa za Peteva

Petev nasljednik Dušana Bajevića

Zeljković: Nisam nudio ništa Spahiću da glasa za Peteva

A. Čaušević

Ivaylo Petev je novi selektor reprezentacije BiH, danas je to i zvanično potvrđeno.

Nakon što je Petev izabran za selektora medijima se obratio Vico Zeljković, budućni predsjednik NFSBiH. 

"Iza nas je težak period, lično razumijem medije što je bilo ovoliko nezadovoljstva. Bitno je da smo uspjeli da se dogovorimo i da dođemo do imena selektora, a to je Petev."

"Želim mu puno sreće, a svima nama želim puno uspjeha. Svjesni smo naše odluke i skava odluka sa sobom donosi poteškoće. Ubjeđeni smo da smo uradili najbolju moguću stvar. Brzo nas očekuju kvalifikacije. Niko ne može da se krije iza ničega."

"Rezultati će sve pokazati. Normalno je za očekviati da svi damo podršku ovom izboru. Znamo da je bilo iscrpno, ali je bitno da smo izabrali selektora."

Zeljković je dodao da će Petevov ugovor biti definisan na period od dvije plus dvije godine te da je izbor bio jedinstven, 12 od 13 prisutnih članova IO je glasalo "za", dok je jedan bio suzdržan.

Oglasi

"Bitno je da smo došli do rješenja. Treba razmišljati pozitivno i da ostvarimo što bolji rezultat."

Zeljković je odgovorio i na pitanje da li će reprezentacija BiH zaigrati u Mostaru ili Banjoj Luci.

"Svi smo svjesni gdje živimo i sta je bilo u prošlosti. Što se mene tiče sigurno ću se zalagati da prvo vratimo bivše reprezentativce, a sada ću ih opet nazvati da vidimo da li postoje ista razmišljanja. Ako se uslovi stvore za te gradove zašto da ne?"

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upitan je Zeljković da li je nudio Emiru Spahiću mjesto tehničkog direktora, pa da glasa za Ivayla Peteva.

"Ne, to nije istina. Ništa nisam nudio Spahiću da glasa za Peteva.", jasno je poručio Zeljković. 

Top Komentari

bahlje
Miske poltron , Ćiro je bio u pravu !
21 1
Rajvosa2019
Laze kao pas , sve me vise podsjeca na Baju iz Laktasa
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi