Željezničar zabio osam golova Ljubuškom, odlične partije Štilića i Kulašina
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Prijateljska utakmica

Željezničar zabio osam golova Ljubuškom, odlične partije Štilića i Kulašina

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici deklasirali niželigaša Ljubuški sa 8:1.

Iako je teren zbog kiše dosta težak za igru na kraju su igrači oba tima pružili jako dobru borbu do samog kraja. Željezničar je poveo već u drugoj minuti kada je Subašić asistirao, a mrežu Ljubuškog za 1:0 zatresao je Semir Štilić.

Međutim, samo dvije minute kasnije Ljubuški je poravnao na 1:1. Igrači Ljubuškog su uhvatili odbranu Plavih na spavanju, a pogodak je postigao Bencun. Ljubuški je u šestoj minuti mogao do preokreta, ali je Muftić sjajno odbranio udarac jednog od protivničkih igrača.

Novi gol vidjeli smo u 18. minuti. Ovaj put Štilić i Subašić su zamijenili uloge. Štilić je nakon sjajne solo akcije asitirao za Subašića kojem je samo preostalo da se nakloni i glavom pogodi za 2:1.

Samo tri minute kasnije Željezničar dolazi i do trećeg gola. Ovaj put Veselinović je asistent, a danas vidno raspoloženi Štilić svojim drugim golom na utakmici povisuje rezultat na 3:1.

Već u 28. minuti Željezničar je zabio novi gol, a ponovo je u centru pažnje bio Štilić. Veselinović je upisao drugu asistenciju, a Štilić postiže sjajan gol za 4:1 i tako je kompletirao hat-trick.

Oglasi

Željezničar je na samom početku drugog dijela zabio novi gol. Na odbijenu loptu naletio je Kulašin i bez problema pogodio za 5:1. U 65. minuti bilo je 6:1 kada je Kulašin asistirao, a loptu u mrežu Ljubuškog zakucao je Bekrić.

Kako je Štilić blistao u prvom tako je Kulašin to uradio u drugom poluvremenu. U 67. minuti Kulašin je upisao i drugu asistenciju za Ermina Zeca koji je povisio rezultat na 7:1.

No, to nije bio kraj potopu Ljubuškog. U 75. minuti Plavi su došli i do osmog gola. Ovaj put Mujić je izašao sam ispred protivničkog golmana, zaobišao ga i lijepo plasirao loptu u praznu mrežu za konačnih 8:1.

Prijateljski meč:

Željezničar - Ljubuški 8:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Šehić, Blažević, Kosorić, Ikić, Bojo, Alispahić, Štilić, Juričić, Subasić, Veselinović.

Ljubuški: Iličić, Bošnjak, Brkić, Vištica, Markić, Ljubić, Lauc, Puljić, Nižić, Granić, Bencun.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamza123456789
Prljav dres od glave do pete,to se treba vidjeti.Svaka cast momci,idemo dalje do titule u koju vjerujem.
15 6
Sarbit2019
Amaw je genijalac kako on papke uzima prvo izgubi jedno 2/3 pa onda neki levatski tim pobjeda pa onda Krupa popuslic Sloboda popuslic pa onda Vitkovici 14:0 pa onda Radnik popuslic.Genijalno oni počnu kmečati kmeee kmeee ,a onda Amaw a Vitkovici,a Ljubuski,Visoko itd,itd za to vrijeme kamata ide ,a Semir šalje puse iz Londona...
11 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti