Pjaniću je ovo prva, ali i posljednja sezona u Barceloni?
Foto - EPA

Miralem na prodaju?

Pjaniću je ovo prva, ali i posljednja sezona u Barceloni?

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić stigao je prošlog ljeta u Barcelonu.

Bh. veznjak je bio dio razmjene koju je katalonski klub napravio sa torinskim Juventusom. Pjanić je stigao na Camp Nou, a u Torino je otišao brazilski fudbaler Arthur Melo.

Međutim, Pjanić nema previše prostora za igru kod Ronalda Koemana. Nije se najbolji bh. veznjak najbolje snašao u redovima katalonskog velikana i kod nizozemskog stručnjaka ima ulogu rezerve.

Vrlo je moguće da bi ova sezona mogla biti prva i posljednja za Pjanića u Barceloni. Činjenica je da su Katalonci u teškoj financijskoj situaciji i da će morati da se riješe određenih fudbalera.

Među njima bi mogao biti i Pjanić. Španski mediji pišu da je 30-godišnji bh. fudbaler na listi od šest fudbalera koji će biti na transfer listi, a pored njega su tu još defenzivci Samuel Umtiti, Clement Lenglet i Junior Firpo, te ofanzivci Martin Braithwaite i Philippe Coutinho.

Dugovi Barcelone premašili su milijardu eura. Klub će jednostavno morati da se riješi određenih ugovora koje imaju, a Pjanićev je poprilično visok.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Miralem u Barceloni zarađuje nešto više od osam miliona eura godišnje i bit će svakako veoma interesantno vidjeti hoće li se već nakon jedne sezone katalonski velikan riješiti bh. fudbalera.

Pjanić je ove sezone nastupio u 23 utakmice u svim takmičenjima i nije imao učinka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Daj bože da nađu neku budalu da uvale ovog zalutalog muralema možda nekom iz arabije ili emirata možda bi tamo bio u startnih 11
2 20
Cibre
Rano ste poceli
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi