Nastavljen fantastični niz Husrefa Musemića: FK Tuzla City srušio Zrinjski u Mostaru!

Tri od tri za Tuzla City u nastavku sezone

Nastavljen fantastični niz Husrefa Musemića: FK Tuzla City srušio Zrinjski u Mostaru!

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Tuzla City je u jednom od derbi susreta 22. kola Premijer lige BiH savladala Zrinjski u Mostaru rezultatom 2:1.

Obje ekipe su se suočile sa problemima uoči utakmice. Brkić nije bio u sastavu za goste, dok je Bilbija otpao neposredno pred meč.

Gosti su odlično ušli u ovaj duel. Oni su bili ti koji su kontrolisali igru i potpuno su zatvorili sve prilaze prema svom golu.

Bolja igra se ekipi Husrefa Musemića isplatila u 16. minuti. Badara Badji petom ostavlja loptu za Luku Lučića, a ovaj zabija gol za 0:1.

U 29. minuti su gosti mogli i do drugog gola. Sjajni Doffo šutira, Varvodić skid auz dosta muke. Tri minute kasnije Rustemović škaricama gađa, golman Plemića je siguran.

Iz prve šanse na utakmici u 39. minuti Zrinjski je izjednačio. Ćorluka je izveo loptu iz auta, Miljan Govedarica je prima na prsa u kaznenom prostoru, okreće se i matira Muminovića za 1:1.

Oglasi

Ovo je bio rezultat nakon prvih 45 minuta meča u Mostaru, da bi domaći na otvaranju drugog dijela imali nešto konkretnije šanse, a vrijedi izdvojiti udarac Juranovića kojeg brani Muminović.

Potom se igra umirila sve do 66. minute kada Tuzla City dolazi do drugog gola. Huso Karjašević koristi šansu i zabija pogodak za 1:2.

Musemić je potom ponovo zatvorio meč. Gosti su bili agresivni i rastrčani i nisu domaćim dozvolili da naprave previše u fazi napada, a najbolju šansu imao je Tičinović u 86. minuti, no nije zabio.

Ostalo je do kraja meča 1:2 i Tuzla City je došao do velike pobjede kojom su se potpuno uključili u borbu za Evropu.

Husrefu Musemiću je ovo treća pobjeda iz tri utakmice na klupi tuzlanskog tima u drugom dijelu prvenstva.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Zrinjski - Tuzla City 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Varvodić, Bekić, Ćorluka, Magdić, Jakovljević, Ljubić, Zlomislić, Todorović, Juranović, Vukoja, Govedarica.

FK Tuzla City: Muminović, Barišić, Crnkić, Karjašević, Džafić, Badji, Nukić, Doffo, Lučić, Rustemović, Morris.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedim_rajvosa46
HUSREFEEE LEGENDOOO...NEKA SI POKAZAO OVIM USTASHAMA KAKO SE IGRAAAAAA
26 14
realista1982
Čestitke,i bravo za Husrefa dokazao si da si najbolji...
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi