Velež se prisjetio tužnog dana: Posljednja domaća utakmica Pod Bijelim Brijegom

Trenutno su hit Premijer lige i imaju prelijep stadion

Velež se prisjetio tužnog dana: Posljednja domaća utakmica Pod Bijelim Brijegom

S. Mlaćo

FK Velež se danas prisjetio bolnog trenutka iz svoje bogate historije.

Naime, na današnji 1992. godine, Velež je odigrao posljednju utakmicu kao domaćin na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Tog 15. marta, 1992. godine, Velež je ugostio Zemun i upisao pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Juričić i Jedvaj.

Na teren su tada istrčali: Pudar, Gosto, Glogovac, Čampara, Bejatović (S. Musa), Jedvaj, Beširević, Karabeg (Pušić), Juričić, Maslovar i Jokišić. Trener je bio Franjo Džidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež svoje domaće utakmice već dugi niz godina igra na stadionu Rođeni koji iz sezone u sezonu dobija sve ljepši izgled.

Pod Bijelim Brijegom domaće utakmice igra gradski rival HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

RZ88
Je*at im mater. Htjeli su da nema nas opcenito. Dobili si tuki. Tu je Velez i tu je njihov jos ljepsi stadion. Tu smo svi koji vole ovu drzavu. Oni koji je ne vole mogu da nam šepu.
17 1
StarmoBregza
Mali milion uspomena... Prvo sa starim... Pa čim se malo ostarilo, sa 8, 9 sa ekipom pa čekanje ispred i "čiko, hoćete me uvest" da se ne bi karta kupovala. Pa preskakanja zida za Borussiju. Penderci po leđima kad je Ćao Tifo došao raditi reportažu pa se dosta baklji upalilo, je li to bilo protiv Budućnosti ili Slobode, ne sječam se više... Rupe na spitfajerici od bakljada... Eee, mladosti moja
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi