Radovi ne prestaju: Jesu li evropske utakmice na stadionu Rođeni realnost?

Sve tajne popularne "zdenke"

Radovi ne prestaju: Jesu li evropske utakmice na stadionu Rođeni realnost?

A. Čaušević

Velež je ponovo hit od čijih rezultata zavisi i raspoloženje znatanog broja Mostarca. Rođeni su u borbi za Evropu i opravdano se mogu nadati izlasku na euroscenu poslije duže od tri decenije.

U mostarskom klubu još uvijek čvrsto stoje na nogama te idu korak po korak. Međutim, dok se istovremeno vodi računa o rezultatima na terenu, intenzivno se radi i na gradnji stadiona Rođeni.

Završava se ono što je planirano u ovom trenutku, "zdenka" bi trebala biti kompletirana vrlo brzo, naredni plan je da se pokriju sjeverna i istočna tribina, a sve će zavisiti od finansijske situacije.

Inače, zdenka prvobitno i nije bila planirana, ali će osim povećanja kapaciteta imati i dodatnu svrhu. Urađena je na sastavu sjevera i istoka zbog sjevernog udarnog vjetra, to je presudilo da se to odmah počne raditi, odmah će se smanjiti udari vjetra na terenu. 

Osim toga izgradnja zdenke će osigurati dodatni prostor u kojim će biti izgrađene svlačionice namjenjene za polaznike omladinskih kategorija FK Velež.

U toku je postupak licenciranja kako za domaća i tako za evropska takmičenja. Plan Veleža je da eventualne domaće mečeve u Evropi svakako igra na stadionu Rođeni, međutim paralelno se razmišlja i o drugim solucijama.

U slučaju izlaska na euroscenu budžet bi bio usmjeren na unaprjeđenje infrastrukture kako stadion Rođeni ne bi imao problema s licenciranjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Agilna uprava mostarskog kluba je već riješila problem parkinga. Radi se o zemljištu preko puta magistralne ceste gdje bi se napravio parking sa 700 mjesta što je i više nego dovoljno za UEFA-ine standarde.

Inače, u Veležu uopšte nije bilo dileme da li izaći u susret Klisu da na stadionu Rođeni igra svoj polufinalni meč Kupa BiH te su odmah pozitivno odgovorili na upit kluba iz Butorović polja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars412
Kad se sjetim istog stadiona prije 10tak godina.. sve mi suze radosnice sada krenu. Svaka cast Velezu, upravi, navijacima..
48 1
Zaccheroni
APLAUZ !!!
38 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi