Lovrić o pozivu reprezentacije BiH: Bili su korektni, ali za mene nije bilo dileme
Foto - Screenshot

Fudbaler Gorice iskreno

Lovrić o pozivu reprezentacije BiH: Bili su korektni, ali za mene nije bilo dileme

M. Šljivak

Fudbaler Gorice Kristijan Lovrić se u proteklom periodu povezivao sa nastupom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ipak, iako je kontakt sa Fudbalskim savezom BiH postojao, Lovrić je na kraju obukao dres Hrvatske i debitovao je za Vatrene u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Malte.

Gostujući u podcastu "Utakmicu po utakmicu" Lovrić je sasvim korektno istakao da je kontakt sa BiH postojao, ali da je Hrvatska imala prednost i da je čekao poziv aktuelnog viceprvaka svijeta.

"Zvali jesu, bilo je kontakta pošto je moj otac iz Bosne i Hercegovine i logičan slijed je bio da odem tamo, jer znamo kakva je konkurencija u Hrvatskoj. Međutim, srce kuca za Hrvatsku, što se zna", rekao je Lovrić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svakom igraču koji je rođen u Hrvatskoj je san da igra za Hrvatsku. To je nasvjetiji dres za sve igrače, za mene sigurno i kada je uslijedio poziv više nije bilo nikakve dileme za šta ću se odlučiti. Bili su korektni, htjeli su me, ali Hrvatska je Hrvatska, viceprvak svijeta. Puno zdravije je biti u ovakvom okruženju, trebaš se nametati u jakoj konkurenciji i smatram da je puno bolje da se možeš boriti za nešto", istakao je fudbaler Gorice.

Ovaj 25-godišnjak i ove sezone igra fenomenalan fudbal i u 24 odigrane utakmice ima postignuth 16 golova uz pet asistencija.

Top Komentari

Zgembic
E moj jado nisi pricao tako dok poziv iz Hr nije poslat? Hr je imala dvije super generacije i iz obadvije su izvukli vise od maksimuma. A sad ce se nacekati do sljedece takve generacije. Ova u kojo si ti je jedna od losijih, slovenci vam svjetlo ugasili.
15 3
Malmi_Suomi
PAJSERU hajmo komentar... šta čekaš?
Na klix-u si garant pa dok se skineš sa njega hehe
Ovo je tvoja tema ali jbga momak rođen živi i radi u Hrvatskoj i pošteno od njega a ti " zaglavio " kako ono ti zoveš ... bejha.
Eeee crni @Pajver -u crna ti je duša i onako ali tvoja je.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi