Igrači bh. niželigaša dobili batine jer su vodili: Tukli ih predsjednik, redari, fizioterapeut...

Utakmica je na kraju prekinuta

Igrači bh. niželigaša dobili batine jer su vodili: Tukli ih predsjednik, redari, fizioterapeut...

Admin Čaušević

Ono što je trebalo biti uobičajno subotnje popodne na fudbalskom terenu za bh. niželigaša se pretvorilo u pravi pakao. 

Utakmice Treće lige TK između domaće Sapne i gostujućih Memića prekinuta je na poluvremenu poslije incidenta u prostorijama stadiona.

Bio je to svojevrsni derbi za prvo mjestu i duel koji bi mogao na kraju odlučiti prvaka te učesnika II lige TK za narednu sezonu koji, nažalost, nije završen na terenu.

Nakon prvog poluvremena gosti su imali minimalnu prednost kada je jednu kontru poslije mirne završnice u gol pretvorio Jakub Makalić.

Iz Memića su saopštili da je do incidenta došlo na poluvremenu. Gostujuće fudbaler je prvo napao predsjednik Sapne, a zatim su mu se priključili redari te fizioterapeut. Poslije svega gosti su odlučili da ne nastave utakmicu.

"Svi kao jedan, kao ekipa, dođemo sa voljom, željom i žarom da odigramo utakmicu, bez ikakvog pritiska, protiv trenutno prvoplasirane Sapne, koja na razne načine pokušava sve to promjeniti, međutim, danas im to nije uspjelo.

Oglasi

Naši momci su odgirali prvo poluvrijeme savršeno, iako su domaći pokazali na samom početku šta nas očekuje, te sa grubom igrom pokušali nas obeshrabriti, nama je to dalo dodatni vjetar u leđa. Uz nekoliko izvanrednih prilika, postižemo i gol, te sa tom prednosti smo krenuli u svlačionicu nakon čega je domaćin stupio na scenu...

Svi kao jedan, kao ekipa, dođemo sa voljom, željom i žarom da odigramo utakmicu, bez ikakvog pritiska, protiv trenutno...

Posted by FK Memići on Saturday, April 17, 2021

Uz nekoliko psovki i prijetnji prema našem igraču od strane (kako saznajemo) predsjednika kluba FK Sapna, isti je fizički nasrnuo na našeg igrača, dok su naši igrači pokušali to razdvojiti, kod domaćih se uključilo nekoliko redara, te fizioterapeut, koji su pokazali na koji način se to kod njih radi.

Nažalost, nakon toga nekoliko naših igrača je zadobilo povrede glave te smo odlučili ne nastaviti utakmicu. Ono najvažnije odluku o tri boda na sljedećoj sjednici donijet će komisija. Ekipi Sapne želimo puno sreće u nastavku sezone", saopštili su iz Memića.

Inače, prije ove utakmice Sapna je imala 27, a Memići 25 bodova. Pošto je do prekida došlo krivicom domaćina za očekivati je da se utakmica registruje službenim rezultatom 0:3.

Top Komentari

Rajvosa2019
Seljaci su cudo
11 3
papirna
Cunga-Lunga liga fali samo FK Opanak
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi