Raspad sistema: I predsjednik Juventusa podnio ostavku?!

Raspad sistema: I predsjednik Juventusa podnio ostavku?!

Edmir Škorić

Velikani redom odustaju od Superlige, pa je sazvan hitan sastanak, no sve je izglednije da je cijeli projekat propao.

Klubovi su počeli pod velikim pritiskom da popuštaju, najprije Chelsea, zatim Manchester City, a sada su redom spremni da odustanu i Atletico, Juventus, Barcelona, Liverpool, Manchester United i Arsenal.

Zbog svih dešavanja ostavku je dao vodeći čovjek Manchester Uniteda Ed Woodward, a navodno je porodica Glazers odlučila nakon cijelog ovog haosa da proda Manchester United, no to su za sada nepotvđrene vijesti koje kruže internetom.

Takođe, nema potvrde, ali brojni mediji izvijestili su da je ostavku dao i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, koji je uz Florentina Pereza bio jedan od pokretača cijelog projekta.

S obzirom na sva ova dešavanja, zaista je teško očekivati da se Superliga ipak krene igrati od nove sezone. Sve su prilike da je ona večeras uništena zahvaljujući velikom pritisku navijača širom svijeta.

[twitter]https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1384583921426391043[/twitter]

Oglasi

Pirlo: Superliga? Agnelli nam je jutros govorio o tome

Andrea Pirlo kaže da je Andrea Agnelli razgovarao s igračima Juventusa o Superligi, ali inzistira da im je cilj plasirati se u Ligu prvaka.

“Fokusirani smo na sadašnjost i na plasman u Ligu prvaka. Predsjednik je danas razgovarao s timom o ovom projektu. Znamo da je on među prvim ljudima u novoj ligi, ali nisam najprikladnija osoba za razgovor o tome. To biste ipak trebali da pitate njega (Agnellija) jer je on jedan od organizatora", rekao je Pirlo na press konferenciji.

“Jutros nam je Agnelli objasnio o čemu se radi u projektu, ali nije ulazio u detalje. Rekao nam je da je najvažnije usredotočiti se na sadašnjost", dodaje nekadašnji reprezentativac Italije.

"Agnelli je uvijek bio vrlo blizak s momčadi, razgovaram s njim nakon svake utakmice, uredi kluba su ovdje odmah iza ugla, uvijek nam je bio blizu. Igrači mogu ostati mirni, to je samo projekat, nogomet ide dalje", tvrdi Pirlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus nakon poraza od Bergama, sutra dočekuje Parmu i nema pravo na novi kiks.

"Ekipa se osjeća dosta dobro. Oporavljamo se od nedjeljne utakmice. Planiram nekoliko promjena, ali neću puno rotirati momčad. Fokusirani smo na meč protiv Parme. Nije ovo baš najbolji period za nas, ali moramo da imamo najbolji mogući pristup da bismo dobili utakmicu".

Top Komentari

Asam85
Koje budale mati moja mila. Zar je moguće da nisu očekivali ovoliki pritisak zbog Superlige ? Još gluplje je bilo sada se povući i napraviti dva koraka unazad za svoje klubove i još veći finansijski udarac. Bravo mamlazi !
8 1
Twista
Sto UEFA i FIFA rastavise velikane na proste faktore...vidi se kako Njemci kao i u ekonomiji imaju strasne savjetnike i ljude na celu. Evo recimo Bayern Hervert Heiner CEO Adidas...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti