Čeferin najavio žestoke kazne za Real, Barcu i Juventus: "Oni misle da je Zemlja ravna ploča"

Prvi čovjek UEFA-e za britanski Daily Mail

Čeferin najavio žestoke kazne za Real, Barcu i Juventus: "Oni misle da je Zemlja ravna ploča"

E. Škorić

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, dao je intervju za Daily Mail u kojem govori o oštrim kaznama dijela osnivačkih timova Superlige.

Predsjednik UEFA-e bio je otvoren, uvjeren da će Real Madrida, Barcelona i Juventus snositi posljedice. Zapravo, najavio je kazne za sve, ali posebno za imenovane timove koji su i dalje za Superligu.

"Svako mora snositi posljedice onoga što je učinio i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo. Ne možete učiniti nešto takvo i jednostavno reći: 'Kažnjavaju nas jer nas svi mrze'", kazao je Čeferin.

"Za mene postoji jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Oni su se prvi povuki s priznanjem da su pogriješili. Morate imati određenu veličinu u sebi da kažete kako ste pogriješili. Nakon njih, slijede Inter, Atletico i Milan koji su se također pokajali, a onda ostaju tri ekipe koje vjeruju da je Zemlja ravna i koji misle da Superliga još postoji", istakao je Slovenac, jasno aludiravši na Real, Barcelonu i Juventus.

"Postoji jasna razlika između njih, ali svi će u nekoj mjeri biti odgovorni. Ne mislim na disciplinski postupak, ali mora da postoji neki način. Svako mora da bude odgovoran. Vidjet ćemo na koji način ćemo ih kazniti, rano je da govorim o tome".

Prema Čeferinu, 12 osnivača Super lige definitivno će se suočiti s kaznom zbog pokušaja stvaranja zasebne Superlige , a možda im čak bude zabranjeno i sudjelovanje u sljedećoj Ligi prvaka. Još jednom je ponovio da bi ipak trebalo da bude blaži prema klubova iz velike šestorke zbog toga što su prvi priznali grešku i napustili Superligu.

"Najoštrije kazne bit će za Real Madrid, Barcelonu i Juventus, koji se i dalje drže ideje da bi Superliga mogla oživjeti", pojasnio je prvi čovjek Evropske nogometne federacije, koji je oduševlje kako je cijelo društvo reagovalo na vijest o formiranju Superlige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Gledajte, iskreno govoreći, bio sam potpuno impresioniran reakcijom navijača, cijele nogometne zajednice i ne samo nogometne zajednice, već bih rekao i društva. Ovo nikada nisam vidio. UEFA učinili svoje, klubovi koji su nas podržali učinili su svoje. I naravno, Vlada Velike Britanije, od svega, učinila je većinu toga. Ali većinu su to napravili amateri. Bio sam vrlo impresionirana reakcijom britanske vlade. Puno sam puta u ovih ludih 48 sati razgovarao s premijerom Johnsonom i državnim tajnikom Dowdenom. Bili su na pravoj strani povijesti u pravo vrijeme. I ovo je impresivno. Ovaj zajednički napor pokazao je da se ne prodaje sve, da ne možete doći s milijardama i reći: 'Nije me briga za tradiciju, povijest, stvari koje volite, jer imam dovoljno novca, idem sve kupiti. ' Nema šanse! Ništa se ne događa".

U međuvremenu se ideja o Superligi raspala, ali UEFA nije željela da eliminiše klubove iz polufinala Lige prvaka i Evropske lige, pa će moguće kazne uslijediti tek u novoj sezoni.

Top Komentari

AmarSahin
Šta ovaj Čeferin više lupa, kakve veze ima Superliga sa oblikom Zemlje?
5 3
Mehaga
Pa izbaci ih iz lige prvaka,pa ces vidit ko ce ti pare donosit,naravno da ih ne mozete izbacit,jer nemate zarade onda vi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi