Ne smiruju se strasti, javio se i Karačić: Rekao sam sve na pressu, nemam potrebe izmišljati

Nakon dešavanja u Banja Luci

Ne smiruju se strasti, javio se i Karačić: Rekao sam sve na pressu, nemam potrebe izmišljati

H. Zilić

Fudbaleri Borca večeras su u derbiju 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladali Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Nakon utakmice na press konferenciji gostujući trener Toni Karačić je izjavio da je Ivana Ikića morao zamijeniti na poluvremenu jer je udaren u tunelu. Njegove riječi negirao je fudbaler Borca Stojan Vranješ, jer se pojavila informacija da je upravo Vranješ bio taj koji je udario Ikića.

Kontaktirali smo trenera Širokog Brijega, koji je za SportSport.ba dao izjavu povodom dešavanja u Banja Luci.

"Ako on tako misli uredu. Nemam komentara. Neću da bacam mrlju na njegovu karijeru. Rekao sam na press konferenciji šta je sve bilo. Nemam potrebe izmišljati. Ja notorni lažov? Nemam komentar zaista", rekao je Karačić za SportSport.ba.

Prije Karačića, izjavu za SportSport.ba dao je i Stojan Vranješ.

"Radi se o notornom lažovu. Nikog nisam udario niti sam vidio da je bilo ko nekog udario. Ako je bilo verbalnih prozivki ne znači da je neko nekog udario", bile su riječi Vranješa.

Oglasi

Karačić je prethodno bio ljut na press konferenciji.

"Ne znam treba li šutjeti jer mislim da mi nismo zaslužili kao klub da se događaju takve scene prema nama. Zamijenio sam igrača koji je udaren u tunelu. Mislim da to nismo ničim zaslužili. Definitivno je u nas kada se događa nekome, glava odmah u zemlji i obrnuto, nemamo tu empatiju. To je Bosna i Hercegovina", rekao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac do kraja sezone ima težak raspored utakmica u borbi za titulu. Prva u nizu jakih utakmica dolazi već u petak protiv Veleža u Mostaru. Do kraja sezone banjalučki tim igra još sa Krupom, Zrinjskim i Tuzla Cityjem kod kuće, a pored Veleža gostuju Željezničaru i Slobodi. Sa druge strane Široki Brijeg u narednom kolu igra hercegovački derbi sa Zrinjskim, a ta utakmica će dati mnoge odgovore ekipi sa Pecare kada je u pitanju borba za Evropu. Široki je trenutno na petom mjestu sa 45 osvojenih bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi orkestar
Meni Toni izgleda jako korektan i kao trener a i kao covjek i siguran sam da nebi bez razloga ovo saopštio.O lošem karakteru brace Vranješ se pisalo bezbroj puta.
42 4
StarmoBregza
Sigurno više vjerujem Karačiću koji je pošten čovjek i trener, nego onom Dodikovom isprdku.
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi