Edin Cernica: Klub mora početi okupljati ljude i prestati sa podjelama bilo koje vrste
Foto: Armin Heric/fkz.ba

Novi predsjednik Skupštine FK Željezničar

Edin Cernica: Klub mora početi okupljati ljude i prestati sa podjelama bilo koje vrste

E. Škorić

Skupština FK Željezničar dobila je novog predsjednika, a riječ je o Edinu Cernici.

Cernica je dao intervju za zvaničnu stranicu FK Željezničar. Najprije se zahvalio svim delegatima na imenovanju i podšrci koji su mu pružili.

"Velika je čast, ali i još veća obaveza biti predsjednik Skupštine FK Željezničar, najvećeg i najtrofejnijeg bh. kluba", kazao je Cernica u uvodu, a potom govorio o prvim koracima.

"Ono što ću se kao predsjednik Skupštine truditi da učinim jeste da Skupština preuzme ulogu koja joj i pripada prema našem Statutu, a to je najveći organ upravljanja u Klubu. Organ koji vodi politiju i donosti strategiju i daje zadatke Upravnom odboru i drugim izvršnim i nadzornim organima Kluba".

"U narednom periodu sa kolegom Sijerčićem obavit ću pojedinačne razgovore sa svim članovima Skupštine kako bismo vidjeli gdje i u kojem segmentu svako od njih može pomoći. Za one koji do sada nisu bili aktivni ili koji trenutno ne mogu operativno pomoći Klubu, tražit ćemo zamjenske članove".

Novi predsjednik Skupštine smatra da je to uz entuzijazam koji ima moguće postići vrlo brzo.

Oglasi

"Tu promjenu možemo postići našom aktivnijom ulogom, češćim sjednicama te formiranjem stalnih radnih grupa i odbora po najažnijim aspektima za fukncionisanje Kluba, a to je prvenstveno infrastruktura, administracija, sportski segment, prvi tim te naša Omladinska škola. U te odbore bi, pored članova Skupštine ili Kluba, imenovali i najstručnije ljude koje trenutno imamo po tim oblastima, naše legende, prijatelje, sponzore i slično", kazao je Cernica i nastavio:

"Naš Klub mora početi okupljati ljude i prestati sa podjelama bilo koje vrste, jer smo u periodu od rata pa do sada, na neki način potrošili veliki broj kvalitetnih ljude i velikih Željovaca kojih sada nema u i oko Želje, posebno u ovom, kao rijetko do sada teškom periodu u kojem se nalazimo".

Skupština će pokušati unaprijediti transparentnost i informisanje navijača o svim aktivnostima.

"Transparentnost u našem radu i našim aktivnostima tj. javnost rada jeste nešto što se podrazumijeva jer smo mi prvenstveno udruženje građana s jasnim ciljem i željenim rezultatom, i svi naši članovi trebaju biti informisani o stanju i bitnim dešavanjima u Klubu, a to je nešto što je propisano i u našem Statutu".

Eventualne promjene Statuta?

Oglasi

"Prioritet u radu bit će donošenje izmjena i dopuna našeg Statuta da bi se omogućio ulazak strateškog partnera, tj. investitora jer je to naša neminovnost i Klub se mora prilagođavati novim svjetskim i evropskim fudbalskim trendovima, uz našu obavezu da zaštitimo našu imovinu i stogodišnju tradiciju".

Također, jedna od prioritetnih aktivnosti bit će i detaljna revizija Kluba.

"Potrebno je uraditi detaljnu reviziju rada Kluba, po mogućnosti putem najbolje međunarodne revizorske kuće za period od zadnjih deset godina iz razloga da bi i mi i naš potencijalni partner imali jasnu sliku o stanju Kluba, istakao je Cernica, a potom govorio o Omladinskoj školi".

"Posebnu pažnju želim posvetiti našoj Omladinskoj školi u smislu da se našoj djeci naprave adekvatni uslovi za treniranje, da se vrši kvalitetna i pozitivna selekcija djece i da našu djecu treniraju najbolji treneri".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj je Cernica govorio infrastrukturnim projektima za koje smatra da su prioritetni.

"Učinit ćemo sve da što prije u funkciju stavimo sve poslovne prostore na sjeveru i istoku stadiona jer mislim da prihodi od toga mogu da bitno utiču na tekuće poslovanje Kluba, ali i da, u mjeri koliko nam to budu mogućnosti dozvoljavale, nastavimo s daljenom modernizacijom stadiona", kazao je Edin Cernica, novi predsjednik Skupštine FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Malmi_Suomi
Cernica je dobar carinik tj državni inspektor . Mogao bi on nešto uraditi dobro što se tiče finansija da sredi oko kluba. Neka je sretno komšije i koliko se god mi prepucavali ovako komentarima ipak nije ok vidjeti ni F.K.S a ni F.K.Ž da se nalazi u ovakvom stanju. Mišljenje matorog navijača Sarajeva. Lp
8 3
BlueBoys
Sretno Edine!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi