Premijer liga u petak, subotu i ponedjeljak: Spektakl do spektakla

Na programu 28. kolo

Premijer liga u petak, subotu i ponedjeljak: Spektakl do spektakla

E. Škorić

Ulazimo u samu završnicu Premijer lige, a 28. kolo donosi nova uzbuđenja.

Premijer liga ove sezone je posebno zanimljiva, pošto ćemo uživati u borbama za titulu, Evropu, ali i opstanak. Rijetko koji klub da će kraj dočekati bezbrižno i bez određene vrste pritiska.

Pred nama je 28. kolo, a ono je raspodijeljeno na tri dana. Počinje u petak s dva meča. Prvi od 17 sati igraju Radnik i Sloboda (Moja TV), a od 20 sati u derbiju sastaju se trećeplasirani Velež i prvoplasirani Borac (Arena Sport). Po mnogima, duel u kojem ćemo možda znati mnoge odgovore na pitanje ko će biti prvak ili ko će u Evropu.

U subotu su na programu tri meča. Od 15 sati važan duel za Krupu protiv Mladosti u borbi za opstanak, a od 16:55 sat na Areni Sport derbi Sarajevo - Željezničar. Jako važna utakmica za aktuelnog prvaka koji je izgubio devet bodova prednosti sa polusezone.

U 19:05 počet će još jedna derbi, hercegovački, a sastat će se Široki Brijeg i Zrinjski u direktnom okršaju za Evropu.

Zbog praznika u nedjelju nema utakmica, a u ponedjeljak 3. maja od 15 sati Olimpik i Tuzla City igraju meč uz prenos na Mojoj TV. Utakmica bitna i za jedne i za druge. Olimpik nakon pobjede na Grbavici želi da osvoji nove bodove u borbi za opstanak, dok Tuzli nakon pobjede nad Radnikom rastu ambicije i želja da se domogne Evrope.

Definitivno će biti zanimljivo pratiti spomenute mečeve, a nakon tog kola mnoge stvari bi mogle da budu jasnije.

Podsjetimo da je Borac novi lider s 53 boda, isti broj bodova ima i Sarajevo, dok Velež na trećem mjestu ima 51 bod. Slijede Zrinjski s 49, Široki s 45, Tuzla City s 44 i Željezničar s 40 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U borbi za opstanak Sloboda je u najboljoj situaciji sa 28 bodova, Mladost ima 27 bodova, Olimpik ima 23, Radnik 21, a Krupa 19.

Nažalost, na snazi je i dalje zabrana prisustva publike zbog situacije sa koronavirusom, jer bi sasvim sigurno tribine stadiona bile pune, naročito u Mostaru, Širokom i Sarajevu...

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Rodjeni, spustite Borac na zemlju, a Vranjesa po mogućnosti ispod zemlje. Lp
19 2
starigrad
Naprijed Rođeni. Naprijed naše Sarajevo. Kriza je prošla. Idemo po treću uzastopnu ako BOG da
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi