Benzemina majstorija i vrijedan gol Chelseaja za remi u Madridu
FOTO: EPA

Uzbudljiv revanš u najavi

Benzemina majstorija i vrijedan gol Chelseaja za remi u Madridu

Haris Zilić

Prvi meč polufinala Lige prvaka odigrali su fudbaleri Real Madrida i Chelseaja.

U prijestolnici Španije smo vidjeli odličnu fudbalsku predstavu, koja je okončana rezultatom 1:1.

Utakmica je počela otvoreno. Prvi pravu priliku imali su gosti u desetoj minuti preko Wernera, ali Courtois zaustavlja njegov pokušaj. U 14. minuti gosti su poveli sa 0:1, strijelac gola je bio Pulišić nakon lijepe akcije londonskog tima.

U 16. minuti nova šansa za goste iz Londona nakon kornera, međutim odbrana Reala je bila sigurna.

Najbolja šansa za domaće u 22. minuti. Benzema se sjajno namjestio, još bolje šutirao, ali lopta pogađa stativu, ostalo je 0:1. Real prijeti i u 28. minuti preko Vinicijusa, bez promjene rezultata.

Igrala se 29. minuta kada su domaći došli do gola za 1:1. Nakon kornera, Militao je vratio loptu pred gol gostiju, gdje se sjajno snašao Benzema i majstorski pogodio za 1:1.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena još jedna šansa za Wernera, ostalo je 1:1.

U nastavku prvi prijete gosti. Oštra lopta Mounta koju Courtois izbacuje ispred napadača Chelseaja. U 50. minuti Benzema u šansza za Real, lopta odlazi preko gola.

Sjajan napad Reala u 64. minuti. Junior Vinicjus je pobjegao odbrani Plavaca iz Londona, ali izostala je završnica. Uzvratili su gosti u 72. minuti preko Zyecha na semaforu ostaje 1:1. Zyech pokušava iz slobodnjaka u 79. minuti, Courtois brani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja utakmice bilo je još par prilika pred oba gola, ali ostalo je 1:1, što nam garantuje uzbudljiv revanš, nakon kojeg ćemo znati jednog od učesnika ovogodišnjeg finala Lige prvaka.

REAL MADRID - CHELSEA 1:1 (Benzema 29'/Pulišić 14)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ciklobutan
Benzema je klasa samo takva
16 2
Barca.forever
Po meni realno je Chelsea zaslužio pobjedu, ali realno, ne zato što navijam za Barcelonu nego ljudi su bili bolji
9 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi