U Sarajevu počeo sastanak premijerligaša, prisutni predstavnici četiri kluba
FOTO - Predstavnici četiri kluba na sastanku

U hotelu Ibis Styles

U Sarajevu počeo sastanak premijerligaša, prisutni predstavnici četiri kluba

H. Zilić

FK Sarajevo je 26. aprila izdao saopštenje u kojem je najavilo poziv ostalim premijerligašima na sastanak uoči završnice Premijer lige. 

Sasatanak je počeo danas (29.4.2021.) sa početkom u 13 sati, iako je osam klubova odbilo poziv aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka.

Na sastanku trenutno prisustvuju predstavnici samo četiti kluba. Organizator je FK Sarjaevo, a stigli su još i iz ekipa Mladosti, Olimpika i Veleža. Mladost na sastanku predstavlja prvi čovjek kluba Mensur Mušija, Rođene također alfa i omega kluba Šemsudin Hasić, a Olimpik predsjednik Damir Dizdar. Domaćina sastanka predstavljaju predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić.

Ostatak lige je saopštenjima objavio da se neće odazvati današnjem sastanku i većina ih je iskazala spremnost za razgovore, ali na kraju sezone.

Da će iz Bordo kluba stići poziv na adresu ostalih premijerligaša najavljeno je već 25. aprila u saopštenju Sarajeva nakon nezadovoljstva zbog suđenja na meču sa Zrinjskim.

"Nakon sinoć odigrane utakmice 27. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski u Mostaru, Fudbalski klub Sarajevo izražava nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica susreta.

Oglasi

Odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su uticale na konačni ishod susreta.

Na utakmici je podijeljeno ukupno 9 kartona, od kojih 7 za bordo tim koji gradski derbi dočekuje desetkovan bez dva prvotimaca.

U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal, da bi svega sedam minuta kasnije na drugoj strani dosudio najstrožiju kaznu. Nakon duela Đokanovića i Juranovića, glavni sudija je prvo svirao slobodan udarac, da bi nakon negodovanja domaćih igrača promijenio odluku, te je dosuđen penal.

Tokom susreta svjedočili smo nizu nelogičnih situacija poput pogrešno dosuđenih auta, te tendencioznih prekida igre u cilju zaustavljanja kontranapada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u “elitnom” rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije.

FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja", saopšteno je iz dvostrukog uzastopnog prvaka BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
Navijac sam Sarajeva, ali ovo je komedija.
34 15
BordoBijeli
Svaka cast ovim klubovima i sve najbolje u nastavku sezone PRIMJER OSTALIM
28 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi