Rukometaši BiH odigrali sjajan meč protiv Njemačke, na kraju nesretno poraženi

Nada za Evropsko prvenstvo i dalje živi

Rukometaši BiH odigrali sjajan meč protiv Njemačke, na kraju nesretno poraženi

A. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u dvorani u Bugojnu dočekala Njemačku. Meč je okončan rezultatom 24:26.

Uvodne minute su se igrale uglavnom gol za gol. Nijemci su bili ti koji bi imali prednost, ali su naši rukometaši predvođeni raspoloženim Ovčinom, Malinovićem i Perićem stizali rezultat.

Gosti su prvu osjetljiviju prednost u 21. minuti kada su golovima Schillea i Heymanna po dva puta imali tri gola prednosti, ali onda je uslijedio sjajan odgovor našeg tima.

Napravili smo seriju 4:0 te golom Ovčine povesti 13:12 što nam je bilo prvo vodstvo na meču. Nijemci su ipak uspjeli opet vratiti rezultat u svoju korist, ali na odmor nisu otišli s vodstom.

Prvih 30 minuta okončano je neriješenim rezulatom 15:15. U posljednjim sekundama za poravnjanje je pogodio Prce za završetak zaista sjajnog prvog poluvremena naših momaka.

Nastavak je počeo slično kao i prvo poluvrijeme. Smijenjivali su se timovi u vodstvu te niko nije uspijevo da se odlijepi. Nijemci su u 50. minuti otišli na +2 preko Kuhna.

Oglasi

U 53. minuti Benjamin Burić brani sedmerac, a na drugoj strani Senjamin Burić zabija za 22:23 i vraća nas u igru. U posljednje dvije minute ušlo se pri vodstvu gostiju 24:25. Herceg je imao šut za izjednačenje, ali je Wolff odbranio njegov udarac. Nijemci su svoj napad iskoristili za konačnih 24:26.

Najefikasniji u našem timu bio je Perić sa 6 golova, dok je Burić na golu dodao 11 odobrana. Kod Nijemaca se izdvojio Schiller sa 10 golova, dok je Kastening dodao 7. Wolff među stativama je imao 12 intervencija.

Ovaj poraz ne znači da je Bosna i Hercegovina ostala bez šansi za plasman na Euro jer će nam u posljednjem kolu protiv Austrije biti potreban bod ili pobjeda za plasman na završni turnir bilo kao jedna od dvije prvoplasirane ekipe u grupi ili kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija. 

Naši rukometaši kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završavaju u nedjelju gostovanjem reprezetnaciji Austrije. Taj meč se igra u Grazu s početkom u 18 sati. U prvom duelu ove dvije selekcije naš tim je slavio 27:21.

Kvalifikacije za EP:

Bosna i Hercegovina - Njemačka 24:26 (15:15)

Dvorana: KSC Bugojno. Sudije: Dalibor Jurinović, Marko Mrvica (Hrvatska). Delegat: Josip Posavec (Hrvatska).

Bosna i Hercegovina: Ovčina 4, Perić 6, Haseljić 2, Vranješ 3, Herceg 1, Burić S. 1, Delić, Stjepanović 1, Burić B. (11 odbrana), Terzić 1, Ahmetašević, Karačić 1, Prce 1, Malinović 3, Hamidović, Grđan. Selektor: Ivica Obrvan.

Njemačka: Kastening 7, Golla 1, Wiencek 1, Knorr 1, Schiller 10, Lemke, Wiede, Heymann 1, Weinhold, Kuhn 5, Weber, Groetzki, Hafner, Wolff (12 odbrana), Dahmke. Selektor: Alfred Gislason.

Top Komentari

Ajax11
Ljudi došli bez pola ekipe, avionom sletili direktno u dvoranu, uzeli nas i odmah zurück...nikad bolja prilika nece biti švabe uzeti...ali ok sa igracem više primi 2 gola a ne zabije niti jedan...
1 22
amex
Borbenost... Nažalost zbog neiskorištenih prilika, rezultat je kakav jest.. igra odlična! Idemo austriju poderat!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi