Spektakl na Mestalli: Čarobnjak Messi "rasplakao" Šišmiše, Barca osvojila velika tri boda
FOTO: EPA

Pet pogodaka u sjajnom meču

Spektakl na Mestalli: Čarobnjak Messi "rasplakao" Šišmiše, Barca osvojila velika tri boda

H. Zilić

U 34. kolu La Lige, Barcelona je kao gost savladala Valenciju sa 2:3 i ostala u grčevitoj borbi za titulu s Atleticom, Realom i Sevillom.

Bolje meč otvara Barcelona. Imali su loptu u svom posjedu, a Dest je zaprijetio u osmoj minuti golu Valencije. U desetoj minuti velika šansa za Griezmanna ostalo je 0:0. Nastavili su Katalonci sa napadima. U novoj prilici bio je Araujo u 14. minuti meča. Nakon Arauja šansa za Messija, zatim De Jonga, ali odbrana Valencije je bila sigurna.

Valencija prvu šansu na utakmici ima u 20. minuti preko Solera. Tri minute kasnije pokušao je i Gaya, ostalo je na semaforu 0:0. Barcelona je tražila pogodak u prvom poluvremenu. Messi ponovo prijeti u 25. minuti, zatim isti fudbaler u prilici u 28. minuti, mreže su ostale da miruju.

Gaya u 30. minuti je upropastio dobar napad Valencije, a Messi je na sceni opet u 34. minuti kada je pokušao iz slobodnog udarca, lopta odlazi preko gola. Najbolja šansa za Barcelonu u 42. minuti. Girezmann je iz dobre situacije šutirao, ali udarac je bio neprceizan i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena šok za Katalonce. Valencija je izvela korner u 49. minuti, Ter Stegen je bio neodlučan u svom petercu, a to koristi Paulista i dovodi Šišmiše u vodstvo od 1:0. Tri minute kasnije velika šansa za Valenciju, Guedes je loše šutirao.

U 56. minuti penal za Barcelonu nakonšto je Lato igrao rukom u svom šesnaestercu. Messi je promašio penal, Cliessen mu je zaustavio, a nakon toga gužva u šesnaestercu gostiju, lopta se odbija Messiju koji poravnava na 1:1.

Šest minuta kasnije Griezmann dovodi Katalonce u vodstvo od 1:2, a u 69. minuti majstorija Messija za 1:3. Valencija se nije predavala i Soler u 84. minuti postiže fenomenalan gol za 2:3.

Do kraja meča nije bilo pogodaka i Barcelona je upisala vrijedna tri boda u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U timu Barcelone naš Miralem Pjanić je bio na klupi za rezervne fudbalere.

VALENCIA - BARCELONA 2:3 (Paulista 49', Soler 83'/Messi 56', 69' Griezmann 62')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skopidoo
I ovaj klub se bori za titulu?Boze sacuvaj
5 12
Barca.forever
Stvarno ne znam šta je ovim budalama @Skopidoo @VD24 @kurjak... Navijači Reala došli ovdje liječiti živce zato što je Barcelona pobjedila i to priznaju da je zasluženo...
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi