Burić: Volim te Bosno i Hercegovino, volim tvoj inat!

Veliki uspjeh rukometne reprezentacije naše zemlje

Burić: Volim te Bosno i Hercegovino, volim tvoj inat!

Rukometna reprezentacija BiH poražena je od Austrije 27:23, ali i pored toga plasirali smo se na Evropsko prvenstvo.

Dalje idemo kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Pored naše reprezentacije kao trećeplasirane u grupi plasman su izborile Poljska, Litvanija, Ukrajina. Bez plasmana su ostale Švicarska, Grčka, Italija, Kosovo od selekcija koje su zauzele treće mjesto u grupi.

Uz domaćine, selekcije Mađarske i Slovačke, finalista prošlogodišnjeg EP Španije i Hrvatske, te BiH, Litvanije, Ukrajine i Poljske na EP gledat ćemo selekcije Srbije, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije, Češke, Islanda, Portugala, Slovenije, Nizozemske, Norveške, Bjelorusije, Danske, Sjeverne Makedonije, Švedske i Crne Gore.

Naši momci nakon velikog uspjeha nisu sakrivali zadovoljstvo.

"IDEMO NA EURO!!!
Bitno je vjerovati, a mi smo vjerovali! Hvala na ogromnoj podršci, kada nam je najvise trebala. Hvala navijačima na velikom broju poruka, hvala medijima, hvala svima, koji su dio ovog plasmana na Euro!
Nismo bili pravi, ali smo ipak uspjeli izboriti plasman i dat ćemo sve od sebe da još jednom Bosnu i Hercegovinu predstavimo u najboljem svijetlu!
Volim te Bosno i Hercegovino, volim tvoj inat", napisao je golman naše selekcije Benjamin Burić.

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 IDEMO NA EURO!!! Bitno je vjerovati, a mi smo vjerovali! Hvala na ogromnoj podrsci, kada...

Posted by Benjamin Burić on Sunday, May 2, 2021
Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sretan je bio i iskusni Nikola Prce.

"Toliko puta smo igrali dobro, bili na loptu ili gol do plasmana na velika natjecanja i ostajali praznih ruku. Večeras možda i nismo bili najbolji, ali smo se zasluženo plasirali na EURO. Možda nas je i sreća konačno malo pogledala, ali to ne umanjuje ogroman uloženi trud i napor svih ovih godina. Čestitke momcima i hvala svima na podršci", rekao je Prce.

Top Komentari

anga
Svaka cast.. a ja bi vas sve rastjero i podmladio ekipu sa na europskom... hahaha salim se.... sretno
5 0
Coru
Prošli smo na guzove. To je Istina . MALO NEOBICNO JER BOSNA I NIJE MILJENIK SRECE . AL NETREBA SAD PLJUVAT PO TOM USPJEHU ???. TREBA VJEROVAT DA MOGU BOLJE IGRAT NA EURU. SRETNO
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi