Maska na licu i ruke u džepovima: Zar je Pjanić zbog toga došao u Barcelonu?

Upisao mali i neslavni jubilej

Maska na licu i ruke u džepovima: Zar je Pjanić zbog toga došao u Barcelonu?

A. Čaušević

Miralem Pjanić je protiv Barcelone stigao do malog i neslavnog jubileja. Po deseti put u nizu nije dobio ni minute u La Ligi.

Kada je ljetos stigao u Barcelonu Pjanić nije krio da je na taj način ispunio dječački san. Odmah su ga zadesili problemi s koronavirusom, ali kada se oporavio počeo je da igra, uglavnom toplo-hladno.

Kako je vrijeme prolazilo nadao se iskusni veznjak da će izboriti mjesto startera, nametnuti se Ronaldu Koemanu, međutim desilo se suprotno pošto je ispao iz svih kombinacija i više praktično ne igra.

Pjanić vrijeme uglavnom provodi na klupi, a već sedmicama nije obukao dres i zaigrao na terenu. Posljednji put je to bilo protiv PSG-a u Ligi prvaka u revanšu osmine finala početkom marta.

I na Mestalli je presjedio na klupi. Na klupi nije bilo suspednovanog Koemana, ali kako pomoćnik Schreuder radi po njegovim instrukcijama, Pjanić opet nije dobio priliku.

Oglasi

U finišu prvog poluvremena kamere su uhvatile Pjanića kako s rukama u džepovima i maskom na licu komentariše igru svog tima, na šta je i navikao u posljednje vrijeme.

Bh. veznjak je tokom intervjua u nekoliko navrata isticao da neće odustati, da se nada da će s Barcelonom osvajati trofeje i igrati Ligu prvaka, ali obzirom na posljednja dešavanja postavlja se pitanje je li bilo vrijedno svega?!

Pjanić je među najboljim veznjacima svijeta na svojoj poziciji, svoju reputaciju je gradio u Romu, a potvrdio u Juventusu gdje je držao ključeve šampionske generacije, međutim u Barceloni je to sve palo u vodu.

Tako je dugogodišnji član Zmajeva ostao na 28 nastupa u Barceloni ove sezone, ali ono što para oči je da uvijek nema gola i asistencije. Kako god završila, ova sezona, barem kada je u pitanju individualni učinak će biti među najlošijim za Pjanića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, jučer se pojavila i vijest da je Koeman zatražio prodaju Pjanića što je možda i trenutno najbolje rješenje jer je pred našim asem još nekoliko vrhunskih sezona i sigurno nije dao svoju posljednju riječ.

Bh. veznjak je plaćen 60 miliona eura, a Barcelona će kako bi amortizovala transfer, zahtjevati 45 miliona.Iskusni 31-godišnjak bi karijeru mogao nastaviti u Premiershipu što bi bila četvrta Liga petice nakon što je igrao u Seriji A i Ligue 1. Navodno ga želi Everton Carla Ancelottija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanagoal
Jednostavno nije za Barcelone i mislim da njegova igra nije pokazala da treba da igra. Kratki pasovi i bez ideje u napadu a sve mora preko Messija.
6 0
ako1986
Ako zuco ode mozda i zaigra ima sta pokazati to je sigurno..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi