Kad već ne može na utakmicama Pjanić je odlučio da na treningu pokaže kakav je majstor

Sjajan potez bh. reprezentativca

Kad već ne može na utakmicama Pjanić je odlučio da na treningu pokaže kakav je majstor

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić već skoro dva mjeseca nije odigrao ni minute u dresu Barcelone.

Pjanić je posljednji put za katalonski klub nastupio još 10. marta kada je Barcelona igrala revanš meč osmine finala u gostima protiv PSG-a. Tada je bh. veznjak odigrao 12 minuta i više mu Ronald Koeman nije pružao šansu.

Bh. reprezentativac mečeve svog tima prati većinom s klupe za rezervne igrače, a u finalu Kupa kralja uopšte nije bio u konkurenciji za meč. Nikome nije jasno zašto ga je Koeman tako lako prekrižio i šansu ispred Pjanića čak daje i Barcinim omladincima.

Mundo Deportivo je nedavno objavio da nikome nije jasno koji je Pjanićev "grijeh" zbog kojeg je na takav način otpisan u Barceloni iako je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa.

Mnogi smatraju da je Koeman zamjerio Pjaniću što je javno u intervjuima od njega tražio da mu pruži šansu i totalno ga je otpisao iako igrač takvog kalibra bi sigurno odlično došao Nizozemcu u finišu sezone koji bi mogao da odluči njegovu sudbinu.

Barcelona se trenutno bori za titulu prvaka Španije, a mediji na Pirinejima pišu da će Koeman dobiti otkaz ako ne uspije da osvoji ovaj trofej. Novi izazov slijedi već u subotu kada će Barcelona ugostiti lidera Atletico Madrid i ovaj meč bi mogao mnogo toga da odluči.

Oglasi

Nažalost, teško je da će se Pjanićev status znatno promijeniti do kraja ove sezone, ali bh. reprezentativac se ponaša kao veliki profesionalac i daje svoj maksimum na svakom treningu.

Jedan od golova s jučerašnjeg treninga Barcelone je posebno oduševio navijače ovog kluba koji su poručili da Pjanić jednostavno mora da dobije šansu da pokaže ono što zna.

Kad već ne može na utakmici očito je Pjanić odlučio da na treninzima pokaže o kakvom majstoru se radi. Iako ovaj gol ne znači baš ništa lijepo je vidjeti da je Barcelona izdvojila ovu majstoriju i objavila na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je ove sezone odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima za Barcelonu, ali je u većini utakmica ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Bh. veznjak je potpisao s Barcelonom ugovor do ljeta 2024. godine, ali ukoliko se njegov status u ekipi ubrzo ne promijeni onda neće biti iznenađenje ukoliko već na kraju ove sezone potraži novi klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Jeste li vi novinari ozbiljni ili se za**bavate s nama...ako vam nije mrsko otidjite na bilo koje školsko igralište vidjet će te boljih poteza od djece od desetak godina...vi majke mi niste normalni. Ovim ne umanjujem vrijednost Pjanića nego želim reć da bi novinari il' niste normalni il' nemate pojma a bojim se da je oboje u pitanju
3 2
MethodMan
Kako mu je fino legla ajjjj ko Messi djece mi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti