Kraljevi položili oružje u Londonu: Chelsea dominantno do finala Lige prvaka!

Plavci u revanšu slavili sa 2:0

Kraljevi položili oružje u Londonu: Chelsea dominantno do finala Lige prvaka!

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su na svom terenu pobijedili Real Madrid sa 2:0 u revanšu polufinala Lige prvaka i zasluženo su se plasirali u finale ovog takmičenja.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći kada je Mount sjajno prošao po lijevoj strani, ali njegov udarac blokira odbrana gostiju. U 18. minuti Chelsea je poveo sa 1:0 kada je gol postigao Werner, ali je isti opravdano poništen zbog ofsajda.

Real Madrid je odličnu šansu imao u 26. minuti. U kaznenom prostoru domaćih odlično se snašao Karim Benzema koji je sjajno šutirao, ali Mendy još boljom paradom brani i loptu šalje u korner.

Samo dvije minute kasnije Plavci su poveli sa 1:0. Kante je odlično uposlio Havertza koji je izašao sam ispred Courtoisa i lobovao ga, a lopta pogađa prečku. No, odbila se pravo na glavu Wernera koji je rutinski šalje u mrežu za 1:0.

Kraljevski klub je do izjednačenja mogao u 36. minuti. U šansi je bio ponovo Benzema koji je ovaj put pokušao glavom, ali je Mendy je ponovo sjajno uspio da odbrani njegov udarac.

Chelsea je u drugom poluvremenu bio dosta konkretniji iako je Real Madrid bio taj koji je morao da napada. Plavci su stvorili nekoliko fantastičnih šansi u drugom dijelu, ali su uspjeli još samo jednom da zatresu mrežu gostiju.

Oglasi

Drugo poluvrijeme počelo je odličnom šansom za domaće u 48. minuti kada je Havertz pogodio prečku nakon što je pokušao glavom.

Samo desetak minuta kasnije nova šansa za domaće. Ovaj put sam ispred Courtoisa izašao je Mount, ali šalje loptu malo iznad prečke. Havertz je ponovo pokušao u 59. minuti kada je imao zicer, no Courtois sjajnom odbranom ponovo spašava Kraljeve.

Chelsea prijeti ponovo u 66. minuti. Werner je fantastično iznio loptu sa svoje polovine i uposlio Kantea koji je bio sam ispred Courtoisa, ali njegov udarac u posljednji trenutak odlično blokira Valverde.

Desetak minuta kasnije nova šansa za londonski klub. Pulišić je prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac, ali Havertz kasni i ne uspijeva da zakači loptu i pošalje je u mrežu Chelsea.

Zidane je u finišu sve karte bacio u napad kako bi njegov tim pokušao da izbori barem produžetke, ali to nisu uspjeli. Defanziva Chelseaja bila je odlična i jednostavno gosti u drugom dijelu nisu uspjeli ništa da naprave.

U ovoj utakmici sve je bilo riješeno u 85. minuti kada je Chelsea došao do 2:0. Ovaj put Pulišić je ponovo ubacio s desne strane, ali je sada pronašao Mounta koji pogađa za 2:0 i stavlja tačku na ovaj susret.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kraljevi su večeras potpuno nadigrani u drugom poluvremenu i mogu biti sretni što nisu primili više golova.

Chelsea će tako igrati u finalu Lige prvaka prvi put nakon 2012. godine, a tamo ih čeka Manchester City koji je sinoć porazio PSG. Englesko finale Lige prvaka igra se na Ataturk stadionu u Istanbulu 29. maja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zrinko
KAKO SU IH NAMONTIRALI HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA
30 2
ragge
Čelzi ih razvalio u obe tekme.. strašno finale nas očekuje
28 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi