Fortuna napustila Sevillu, VAR "izdao" Real, raduju se Atletico i Barcelona
FOTO: EPA

Ludnica u La Ligi

Fortuna napustila Sevillu, VAR "izdao" Real, raduju se Atletico i Barcelona

H. Zilić

Derbi 35. kola La Lige odigrali su Real i Sevilla. Konačan rezultat je glasio 2:2.

Utakmica je krenula ofanzivno s obje strane. Bez puno kalkulacija, svjesni važnosti duela i bodova Real i Sevilla su od početka znali cilj, a to su tri boda.

Nekoliko odličnih prilika u uvodnim minutama utakmice u 12. minuti najbolju šansu za Real propušta Benzema.

Nakon toga Real postiže pogodak, ali isti je poništen zbog VAR-a.

Sevilla je u 21. minuti povela sa 0:1. Rakitić je odlično centrirao, a Fernando iskoristio smušenost odbrane Reala i pogodio za 0:1.

Nakon gola Seville dvije dobre prilike za domaće. Prvo je Vinicjus probao u 27. minuti, zatim Casemiro u 29. minuti, ostalo je 0:1. Šansa za Real u 32. minuti nakon kornera Krossa, no odbrana Andalužana je bila sigurna.

Oglasi

Nova šansa za Casemira u 42. minuti, na semaforu je ostalo 0:1.

U nastavku slična igra na terenu. Real je krenuo žestoko. U 54. minuti situacija pred golom Seville. Sudija je ponovo kontaktirao VAR koji je odlučio da nema penala za Kraljeve.

Nacho je u 60. minuti oprobao udarac, lopta odlazi preko gola. Minut kasnije pokušava i Casemiro.

Sevilla uzvraća u 62. minuti. Par dobrih dodavanja Andalužana u završnici pokušaj Ocamposa bez promjene rezultata. Vinicijus je propustio dobru priliku u 65. minuti. Dvije minute kasnije Asensio pogađa za 1:1.

U 75. minuti prava drama. Penal je bio za Real, međutim u prethodnoj akciji Militao je igrao rukom pa je sudija nakon VAR-a odlučio da dosudi penal za Sevillu. Loptu je uzeo Rakitić i pogodio za 1:2.

Do kraja meča Real je pokušavao doći do izjednačenja, a u tome uspjevaju u 94. minuti kada je Hazard pogodio za 2:2 nakon udarca Krossa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tri kola prije kraja, Atletico ima 77 bodova, Barcelona 75, Real 75, Sevilla 71 bod.

REAL MADRID - SEVILLA 2:2  (Asensio 67', Hazard 90+4'/Fernando 21', Rakitić (p) 78')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samir7
U 54 nema penala za Real igranje rukom ali u 78 ima protiv Reala igranje rukom smijena liga, cak smjesnija od nase BiH lige
16 21
user1620593935
Ovaj sudija je svirao onaj penal za Real protiv Barcelone ove sezone za onaj pad Ramosa u prvom El Clasicu. Svaka čast Sevilli. Bez pomoći sudija ovaj tim Reala je nula. Neće bijela Madridska smeća osvojiti ništa ove sezone. Čestitke Atleticu na tituli.
10 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi