Nestvaran meč u Torinu: Tri penala, dva crvena kartona i pobjeda Juventusa nad Interom
Foto - EPA

Velika uzbuđenja

Nestvaran meč u Torinu: Tri penala, dva crvena kartona i pobjeda Juventusa nad Interom

Midhat Šljivak

Juventus je u nevjerovatnom derbiju Italije savladao Inter sa 3:2 i ostao je u trci za plasman u Ligu prvaka.

Ovaj susret bio je biti ili ne biti. Morali su doći do tri boda sa kojima bi u posljednjem kolu čekali kiks nekog od rivala koji su ispred i ostvarili plasman među najbolje timove Evrope.

Juve je napao Inter od prve minute, a bolju igru domaći su naplatili u 24. minuti. Chiellini je izborio penal, a Cristiano Ronaldo preuzima odgovornost.

Samir Handanovič je skinuo poprilično slab udarac Portugalca, kojem se lopta ipak vraća i on ju posprema u mrežu za prednost Juventusa od 1:0.

Samo deset minuta trajala je radost igrača domaćeg tima. VAR je vidio kontakt Matthijsa de Ligta i Lautara Martineza u kaznenom prostoru i sudija Gianpaolo Calvarese pokazuje na penal.

Oglasi

Romelu Lukaku ne griješi. Belgijanac je siguran za izjednačenje rezultata od 1:1.

Stara dama na odmor ipak odlazi vodstvom. U trećoj minuti nadoknade Juan Cuadrado spektakularno pogađa za 2:1 i Stara dama na odmor odlazi vodstvom.

Na otvaranju drugog poluvremena Juventus ostaje sa igračem manje. Isključen je Rodrigo Bentancur kojem sudija Gianpaolo Calvarese pokazuje drugi žuti karton u 55. minuti.

Oglasi

Očekivano Inter potom preuzima potpunu kontrolu nad utakmicom. Juventus se svim silama branio, pa Inter nije uspio da stvori neku veliku šansu pred golom domaćeg tima sve do samog finiša.

Vecino je u 82. minuti sa samo nekoliko metara uspio promašiti, a Szczesny mu je fenomenalno odbranio udarac.

Inter je zabio dvije minute kasnije ipak zabio gol. VAR je odlučio da je Chiellini zabiio autogol i da nije bilo prekršaja Lukakua i rezultat je bio 2:2.

A zatim ponovo Calvarese stupa na scenu. U 88. minuti je dosudio penal za Juventus, a Juan Cuadrado je zabio za 3:2.

To je na kraju bio konačan rezultat susreta i Juventus je stigao do velike pobjede u borbi za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 37. kolo:

Juventus - Inter 3:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Penaltus, pa ovo nema nigdje, vise ne dobijaju samo jedan penal protiv Intera po utakmici, sad i po 2 i opet jedva. GRANDE INTER, nema veze djubrentus i onako nece u lp.
19 26
MaDaj
ohhhh boze, nema nista bolje nego pratiti ovakve takme sa neutralne pozicije ... ovo inter opasno ostecen hhahah pa sine sve sto je otislo na VAR u ovoj utakmici je trebalo da zavrsi obrnuto haha a oni sve po svome ... Brat Bratu nijedan penal nije penal, prvi crveni juvetu Komedija... realno i sudija i Var sudije dozivotni ban, to je jedini dobar izhod ove tekme hHah
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi