Tuzla City u 2020. godini na plate potrošio 430.000 KM, klub u plusu od 16.015 KM

Tuzla City u 2020. godini na plate potrošio 430.000 KM, klub u plusu od 16.015 KM

M. Šljivak

Fudbalski klub Tuzla City je objavio finansijski izvještaj za 2020. godinu.

Prema izvještaju kojeg su objavili iz tuzlanskog tima, prihodi kluba su iznosili 1.120.000 KM, dok su rashodi 1.104.015 KM.

To znači da je klub iz Tuzle proteklu finansijsku godinu završio u plusu od 16.015 KM, a interesantno je svakako da je najveći dio prihoda humanitarnog karaktera i on iznosi nešto više od milion KM.

Na plate fudbalera i ostalih zaposlenih u klubu Tuzla City je potrošio ukupno 430.101 KM, odnosno gotovo 50.000 KM u odnosu na godinu dana ranije.

Prihodi i rashodi su znatno veći u odnosu na 2019. godinu, a treba istaći da je te godine Tuzla City bio u plusu od 338 KM.

Treba svakako istaći da su svi klubovi koji su aplicirali za licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima dužni objaviti finansijske izvještaje o poslovanju na zvaničnim stranicama kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City iza sebe ima još jednu sasvim solidnu sezonu. Dugo su bili u igri za plasman u Evropu, ali na kraju nisu uspjeli da ostvare to dostignuće.

Dva kola prije kraja prvenstva tuzlanski tim je na poziciji broj šest sa 48 bodova i po svemu sudeći na ovoj poziciji će i ostati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Znaci lagano na minimalcu svi, i onda kazu da ovaj kamijondžija ulaze u sport.
20 1
PRESEDAN
Samo Ubiparip košta 180.000 godišnje hahahahahahaha oj države,ma gasi ligu,fudbal,sve
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi