Četvrtak Dan "D" za Mladost, u Bijeljini se i dalje nadaju ostanku u eliti

Zasjeda Drugostepena komisija za licenciranje

Četvrtak Dan "D" za Mladost, u Bijeljini se i dalje nadaju ostanku u eliti

Adnan Beganović

Za četvrtak je zakazana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje na kojoj će biti donijeta odluka o žalbi FK Mladost na odluku Prvostepene komisije koja nije dodijelila licencu ekipi iz Doboj Kaknja.

Iako su rezultatski izborili ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova, u Mladosti još uvijek ne mogu otvoriti šampanjac i sasvim sigurno sa mnogo nestrpljenja, ali i straha očekuju četvrtak i odluku Drugostepene komisije za licenciranje.

Osim Mladosti licencu na takmičenje u Premijer ligi nije dobio ni Olimpik, no s obzirom da su iz Olimpika napustili Premiejr ligu o njihovoj žalbi, ukoliko je upućena, neće se ni raspravljati.

Do zvaničnih informacija po pitanju žalbe Mladosti je gotovo nemoguće doći, no SportSport.ba nezvanično saznaje da dva dana uoči sjednice Drugostepene komisije za licenciranje u Mladosti ne mogu mirno spavati, odnosno da postoji mogućnost da ostanu bez licence.

Osim Mladosti s mnogo nestrpljenja sjednicu Drugostepene komisije za licenciranje očekuju i u Bijeljini jer ukoliko ekipa iz Doboj Kaknja ne dobije licencu, u društvu najboljih bi ostao Radnik iz Bijeljine.

Slična situacija desila se i prije tri godine kada licencu za takmičenje u Premijer ligi nije dobio Borac, koji je sezonu okončao na devetom mjestu, ali je ispao iz društva najboljih u kojem je ostao Čelik koji je sezonu okončao na 11. mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, problema da licencom, ali ne za takmičenje u Premijer ligi nego u evropskim takmičenjima imao je Željezničar koji je ostao bez licence i nastupa u Evropi iako je na terenu to izborio.

U svakom slučaju, četvrtak je "dan D" za Mladost, a odluku Drugotepene komisije za licenciranje sa nestrpljenjem čekaju i u Radniku.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Pa šta sad.Treba se okomiti na Mladost poslije OLIMPIKA.Znači istjerati 2 kluba iz Federacije da može VICE nastaviti kumovati ligom i obračunavat se sa klubovima koji su za udruzenje premierligaša.
8 2
Zaccheroni
Zasto imam osjecaj da se sprema neka igranka?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi