Predsjednik FK Sarajevo kažnjen, pa postavio pitanje Savezu

Da li će dobiti odgovor?

Predsjednik FK Sarajevo kažnjen, pa postavio pitanje Savezu

S. Mlaćo

Predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum kažnjen je od strane Disciplinske komisije NS BiH.

Kasum će morati u kasu Savezu uplatiti 1.000 KM, a kažnjen je jer je učestvovao na sastanku koji je za cilj imao formiranje Udruženja premijerligaša.

Iz Saveza su naveli da je prekršio Kodeks ponašanja članove nogometne organizacije, te je dužan novčanu kaznu uplatiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti.

Kasum ima pravo žalbe, a odluku je potpisao predsjednik Disciplinske komisije Goran Kosorić.

Kasum je na svom Instagram profilu postavio odluku Saveza, te napisao.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPiJw6_rkkx/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3abd37fa-6f81-405c-91a3-74ce20d025de[/instagram]

Oglasi

Pošto sam obećao da ću biti transparentan, evo i ova objava. Pozivam Savez da javno objavi kako su ocjenjivane sudije u posljednja tri mjeseca i da li su kažnjavani učesnici sličnih sastanaka u prethodnim godinama. Hvala unaprijed".

Da li će iz Saveza odgovoriti, ostaje da se vidi.

Podsjetimo, prvenstvo u Premijer ligi je jučer okončano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je završilo na drugom mjestu, a sredinom prošle sedmice bordo momci su u finalu Kupa savladali Borac te osvojili trofej.

Navijači tima sa Koševa nisu zadovoljni s obzirom da je Sarajevo bilo na prvom mjestu većim dijelom prvenstva, no na kraju je titula prvaka otišla u Banja Luku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Srami se saveze sluga si politike... Mislim da je vrijeme za jedne ozbiljne proteste svih nas koji volimo fudbal!!! Vrijeme je da od Pilava napravimo makarone!!!
19 3
Alemka3012
Jes gadan levat fujic
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi