Haris Handžić se oprostio od Sarajeva objavom na Instagramu

Napusio bordo klub

Haris Handžić se oprostio od Sarajeva objavom na Instagramu

Endin Čaušević

Fudbalski klub Sarajevo objavio je jučer da Haris Handžić više nije član ovog kluba.

Handžić je imao ugovor do kraja minule sezone, a čelnici bordo kluba odlučili su da neće s njim produžiti saradnju.

Sarajevo je jučer na zvaničnoj stranici objavilo da će iskusni napadač napustiti Koševo i poželjeli su mu dosta sreće u budućnosti.

"Istekom važećeg ugovora sa Bordo klubom Haris Handžić više nije igrač FK Sarajevo. FK Sarajevo se zahvaljuje Harisu na doprinosu koji je imao u pisanju klupske historije u proteklim sezonama, te želi mnogo sreće u budućim sportskim izazovima", navodi se, između ostalog, u saopštenju Sarajeva.

Nakon potvrde da neće produžiti ugovor s klubom s Koševa na Instagramu se oglasio i Handžić koji se oprostio od bordo dresa.

"Veliko hvala prije svega mojim prijateljima sa kojima sam dijelio svlačionicu i svim ljudima u klubu koji su vjerovali u mene. Hvala navijačima bez kojih ne bismo mogli ostvariti sve ove historijske uspjehe. Kada smo osvojili duplu krunu moji snovi su ostvareni. Zajedno smo postigli puno toga i ponosan sam na to", napisao je Handžić i dodao.

Oglasi

"Moj početak, život i sve što volim vezano je za Sarajevo i uvijek će biti. I kada nam se putevi razdvoje mi ostajemo zajedno. Čast mi je bila nositi bordo dres 165 puta".

Opis nije dostupan.

Handžić je ponikao u dresu Sarajeva za koje je debitovao još 2007. godine na meču protiv Orašja. Na 165 mečeva za bordo klub uspio je postići 33 gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom karijere nastupao je i za Lech Poznan, FK Ufa, HNK Rijeka, HŠK Zrinjski, FK Rudar Prijedor, FC Vaduz, FK Borac i Debrecen.

Na Koševo se vratio na ljeto 2018. godine i sa Sarajevom je osvojio prvu duplu krunu u historiji kluba, a godinu dana poslije sa ekipom je odbranio naslov prvaka države. Ove godine osvojen je još jedan trofej - Kup BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
E cuj napušio bordo klub hahahahahahaahah
4 0
Husrefbeg22
U proljetnom dijelu sezone, kao i vecina igraca FK Sarajevo,: katastrofalan!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi